In 25 iulie 2009, am intrat in somaj. Am chemat in instanta institutia, am pierdut procesul. La fel si recursul.
Acum, in iulie 2010, institutia a dat cel de-al 13-lea salariu pentru anul 2009. Mai putin noua, celor concediati. Nu s-au dat nici celorlalte institutii subordonate primariei, adica ASCO,AIO, Politia Comunitara, etc.(contabila mi-a spus telefonic ca am de luat 1000 RON, la care primarul s-a opus)
Daca-i chem in judecata din nou, am nevoie de actele care sunt la Tribunal in dosar, respectiv cererea mea la incetarea CIM de a-mi acorda toate drepturile salariale, inclusiv salariul compensator. Ce ma sfatuiti?
Pot sa-i chem in instanta si fara avocat? Ce ar trebui sa contina cererea mea, cum s-o intocmesc?
Multumesc
Faceti actiune in instanta prin care solicitati plata drepturilor neachitate reprezentand al 13-lea salariu . Actiunea o puteti face dvs. , fara avocat , gasiti modele pe net .
La fel ne-au spus si la incetarea CIM referitor la salariul compensator, ca acesta nu se acorda deoarece nu suntem afiliati niciunui sindicat. Pana la urma, colegii dumneavoastra m-au lamurit. CCMUNN 2007-20010 trebuie respectat de catre toti angajatorii.
Multumesc.