avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala din culpa art 184 cp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala din culpa art 184 cp

Buna ziua
In nov 2006 am avut accident auto grav. impact frontal cu alta masina. soferita din cealalta masina a avut 105 zile spitalizare.Am fost vinovat si am recunoscut . Eram cu jumatate de masina pe contrasens intr-o depasire pe ceata si cea din fata a venit cu farurile stinse si nu am vazut-o. Sunt cercetat pentru vatamare corp din culpa pe art 184 cod penal. am beneficiat de dovada pana in aprilie 2008. de atunci mi sa refuzat in continuu prelungirea dreptului de a conduce pe dovada. Tinand cont ca in toamna se fac 4 ani de la data savarsirii infractiunii vreau sa stiu daca nu se ia in calcul dreptul de prescriere pt am fost condamnat la 1 an cu suspendare insa nu e definitiv. Sunt in stadiul de recurs la curtea de apel. Daca nu e cazul de prescriere nu ar trebui sa se tina cont ca am deja 2 ani in care nu am avut drept de conducere? Se va mai anula permisul? Multumesc
Dupa ramanerea definitiva a hotararii ,incepe sa curga termenul de reabilitare.
Nu poate fi vorba despre nicio prescriere a raspunderii penale,prescriptia fiind intrerupta prin derularea cercetarilor si apoi a proceselor ca au avut loc,iar acum,din cate inteleg,procesul este inca in desfasurare
Cursul prescriptiei este intrerupt.Conform legii 202/2010 , chiar in cazurile prevazute de art. 2 si 4 ale art. 184 din Codul penal , impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar alcool la volan giurgiueduard giurgiueduard Buna ziua ! In primul rand , scuze daca a mai fost postata aceasta intrebare , dar nu am reusit sa o gasesc . In Noiembrie , 2011 am facut un accident ( fara ... (vezi toată discuția)
Anulare permis.....redobandire ionutz_jjjjj ionutz_jjjjj buna ziua! -in 22 aprilie 2009 am fost prins de politie conducand cu PERMISUL SUSPENDAT; -pe 17 decembrie 2009 am fost trimis in instanta la proces si mi-a ... (vezi toată discuția)
As putea sa ma reabilitez? Gabrieldol Gabrieldol am savarsit : art. 85 alin. 1 si 2 , art. 86 alin. 2 , teza a ll-a din OUG nr. 195/2000 republicata, art. 239 Cod penal. Definita prin nerecrutare si ... (vezi toată discuția)