Buna ziua
In nov 2006 am avut accident auto grav. impact frontal cu alta masina. soferita din cealalta masina a avut 105 zile spitalizare.Am fost vinovat si am recunoscut . Eram cu jumatate de masina pe contrasens intr-o depasire pe ceata si cea din fata a venit cu farurile stinse si nu am vazut-o. Sunt cercetat pentru vatamare corp din culpa pe art 184 cod penal. am beneficiat de dovada pana in aprilie 2008. de atunci mi sa refuzat in continuu prelungirea dreptului de a conduce pe dovada. Tinand cont ca in toamna se fac 4 ani de la data savarsirii infractiunii vreau sa stiu daca nu se ia in calcul dreptul de prescriere pt am fost condamnat la 1 an cu suspendare insa nu e definitiv. Sunt in stadiul de recurs la curtea de apel. Daca nu e cazul de prescriere nu ar trebui sa se tina cont ca am deja 2 ani in care nu am avut drept de conducere? Se va mai anula permisul? Multumesc
Dupa ramanerea definitiva a hotararii ,incepe sa curga termenul de reabilitare.
Nu poate fi vorba despre nicio prescriere a raspunderii penale,prescriptia fiind intrerupta prin derularea cercetarilor si apoi a proceselor ca au avut loc,iar acum,din cate inteleg,procesul este inca in desfasurare
Cursul prescriptiei este intrerupt.Conform legii 202/2010 , chiar in cazurile prevazute de art. 2 si 4 ale art. 184 din Codul penal , impacarea partilor inlatura raspunderea penala.