avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VOR SA=MI IA FATA MINORA DE 14 ANI PRIN INSTANTA...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VOR SA=MI IA FATA MINORA DE 14 ANI PRIN INSTANTA...

sunt o mama casatorita de 40 de ani cu 2 copii minori.Acum 6 saptamani a inceput cosmarul meu... mama si sora mea obisnuiau sa o mai tina pe la ele pe fiica mea de 14 ani si eu am avut incredere in ele pt ca puteam sa tinem legatura in orice fel si oricand doream eu cu fiica mea pana in ziua cand a implinit 14 ani. Mentionez ca eu si fiica mea pana atunci am fost intr-o relatie excelenta de mama-fiica, chiar si prietene, dar de atunci, de fapt cam cu 1 saptamana inainte de ziua ei, fiica mea parca era mai schimbata.Intr-o seara, ne-am certat pt ca i-am reprosat ca a venit prea tarziu acasa(ora 23), la o ora neobisnuita pt o minora si nici nu am stiut unde este pt ca nu raspundea la telefon.in timp ce ne certam avea telefonul deschis si bunica auzind convorbirea a venit si a luat-o fortat fara acordul meu amenintand ca daca ma opun ma omoara cu mana ei.A doua zi pe la pranz fiica mea a venit singura sa ma roage sa-i mai dau o sansa si sa o iert dar eu fiind suparata am pedepsit-o nemaivorbind cu ea drept pt care fiica mea a iesit nervoasa pe usa si din acea clipa nu am mai vorbit si nici nu am mai vazut-o...Am incercat sa iau legatura telefonic cu ea dar mama si sora mea nu mi-o dadeau la telefon gasind de fiecare data motivatii.Asa am ajuns la politie unde am cerut ajutor si ei au sunat-o pe mama mea care le-a spus ca nu poate veni acolo imediat pt ca este la protectia copilului(era ziua de nastere a fiicei mele-14 ani) si ca va veni la ora 14.Asa am ajuns si eu laprotectia copilului unde le-am gasit pe ele si fiica mea care era total schimbata, nu vroia sa ma mai vada niciodata si spunea cu voce tare ca se omoara daca o ating, iar rudele mele o sustineau si alimentau conflictul prin gesturile lor.a ramas sa ne intalnim cu psihologul de la protectia copilului care sa medieze problema.In aceasta perioada nu mi-am mai vazut deloc fiica dar am avut cateva intalniri ocazionale cu mama si sora mea(mama pensionara si sora-41 ani,nu lucreaza , nu a fost niciodata casatorita, nu are copii si este intretinuta de mama mea)prin magazine sau pe la biserica dar s-au purtat cu mine ca si cu o straina, la fel si cu nepotelul lor de 2 ani(fratiorul fiicei mele).apoi, am avut prima intalnire la protectia copilului cu mama mea care era foarte ciudata si foarte ironica avand incredere in decizia fiicei mele de a ramane pt totdeauna cu ele si de a renunta definitiv la mine si familia ei.Mama m-a amenintat de nenumarate ori si la protectia copilului si la politie ca ma evacueaza fortat din casa ei(mama si fostul ei sot sunt coproprietari-nu mai locuiesc impreuna) dar eu cred ca trebuie sa fie de acord cu aceasta fapta si fostul ei sot.Am avut in sfarsit de curand(dupa 6 saptamani) prima intalnire cu fiica mea care parea schimbata si foarte rece cu mine.Am reusit sa comunic cu ea cu ajutorul psihologului de la protectia copilului care a incercat impreuna cu mine sa o facem sa inteleaga ca cea mai importanta persoana si cea care raspunde legal pt ea este mama nu bunica si matusa dar ea era influientata pt ca o interesa mai mult situatia materiala si banii pe care ii ofereau.Mi-a cerut alocatia pe care urmeaza sa i-o aduc la urmatoarea intalnire cu psihologul iar ceea ce m-a surprins la plecare a fost a spus cateva lucruri care mi-au dat de gandit ..nu vreau sa renut la bunica si matusa mea, nu vreau sa mai fiu cu mama niciodata vreau sa ajung in instanta pt a ramane cu rudele mele si eu nu mai am mama, modelul meu este matusa mea, care este autoritara..acestea au fost cuvintele fiicei mele la plecare.As dori sa-mi spuneti, vis-a -vis de codul familiei si a copilului daca eu ca mama, care mi-am facut datoria fata de fiica mea pe care o iubesc nespus,o pot pierde in instanta daca ea nu este de acord sa mai tina legatura cu mine, fiind influientata material de mama si sora mea? sau cat trebuie sa mai astept sa-mi aduc fiica inapoi acasa? in cazul in care ea refuza si vrea sa locuiasca in continuare cu mama si sora mea,daca eu nu sunt de acord? Astept raspunsul dvs si sprijinul dvs, va multumesc frumos
buna ziua.
din punctul meu de vedere, rudele dvs. nu au nici o sansa concreta sa va ia copilul !!
daca lucrurile stau exact asa cum le-ati prezentat pe acest forum, binenteles.
simplul fapt ca minora este influentata de pers. respective sa aiba acest comportament vis-a-vis de dvs. si nevoia sa de independenta, nu constituie motive intemeiate pt. ca instanta sa incredinteze custodia minorei acelor persoane.
decaderea din drepturile parintesti intervine doar in situatii exceptioanle !!
buna ziua. Draga doamna, imi permit sa intervin in discutie ca si mama. aspectele legale vi le-au expus stimatii avocati carora le multumesc si eu pentru sfaturi. Incerc sa inteleg si sa ma pun in situatia dvs, care este extrem de dureroasa. probabil ati incercat deja, dar daca nu- va rog sa incercati sa ramaneti pentru cateva momente singura cu fiica dvs si sa-i cereti sa aveti o discutie de adulti. Probabil va fi reticenta . daca nu vrea- ii spuneti ca asteptati ca ea sa fie pregatita. in disutie va rog sa o intrebati ce vrea EA si DE CE. Cautati va rog sa-i intelegeti atitudinea , sa-i spuneti cat de mult o iubiti si rugati-o sa va ajute ea sa-i fiti o mama buna (atentie la santajul la care va poate supune) De indata ce veti afla ce si de ce isi doreste va trebui sa actionati in consecinta . Cat despre bunica si matusa, daca vor continua sa-i caute coarne, sa o asmuta impotriva dvs, e ff posibil sa aiba parte de reversul medaliei --- si atunci sa te tii.... alimentandu-i rebeliunea vor ajunge ele sa nu se mai descurce cu fata ! Fiti inteleapta si corecta- faceti doar promisiuni de care sunteti sigura ca le puteti onora si repet - lasati-va fata sa va spuna ce-si doreste ea cu adevarat si ce anume o nemultumeste.In prezenta psihologului poate sa si braveze... Stati linistita in privinta actiunii in instanta cu care va ameninta . Stati sa le vedeti ajunse la judecatorie... si mai vorbim....Amenintari... ca sa va sperie si sa va vada ca suferiti....sper sa aud numai de bine pe viitor!
Revin cu cateva intrebari referitoare la situatia neplacuta prin care trec din cauza mamei si sorei mele, cu speranta ca cineva imi va putea da cateva sfaturi sau raspunsuri favorabile: - cum as putea proceda ca sa fie adusa la o consilere psihologica si un control psihiatric la protectia copilului, pe sora mea, care, desi se observa clar ca este creierul principal ce sta in spatele acestei actiuni murdare, nu este niciodata remarcata si chemata.De ce? Daca voi ajunge cu aceasta problema in instanta este bine sa fac lucrul acesta acum sau sa solicit mai intai rezultatul final al anchetei de la protectia copilului? Ce fel de actiune trebuie sa invoc in instanta, in calitate de reclamanta fat de cele 2(mama si sora mea)? De ce le-as putea acuza in instanta(ce invinuiri)? Pot cere celor de la instanta sa l-i se puna interdictie celor 2(mama si sora mea)? Pot sa le cer daune morale si daune interese pt prejudiciile morale si de sanatate pe care mi le-a adus mie si familiei mele? Pot sa cer ca fiica mea de 14 ani sa fie ferita de acest proces prin camera de consiliu? Daca refuza in continuare sa vina acasa la mine, o pot feri pe fiica mea sa nu ajunga intr-un centru de plasament? AStept cu nerabdare raspunsul dvs si va multumesc mult de tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interesul superior al copilului diamantulalbastru diamantulalbastru conform legii 272/2004 interesul superior al copilului ii da dreptul acestuia sa fie ascultat si sa-si spuna opinia in legatura cu ceea ce doreste dupa ... (vezi toată discuția)
Dreptul mamei asupra minorei Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!... Cumnata mea are o fata dintr-o casatorie anteriaoara in varsta de 15-16 ani (fata), care a fost in grija bunicii sale (mama cumnatei) . Bunica ... (vezi toată discuția)
Recuperare acte georgi87 georgi87 Buna ziua! As dori sa stiu cum pot sa recuperez niste acte de la o persoana care din pacate este si bunica mea, dar mie rusine sa o numesc asa pt ce mi-a ... (vezi toată discuția)