avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... as dori sa divortez,ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

as dori sa divortez,ajutati-ma!

buna ziua! as dori sa divortez de sotul meu! suntem casatoriti de aproximativ 8ani,avem 2fetite! pe perioada aceasta am suportat batai ,umilinte si eu si copii! acum 3 luni a incercat sa-mi scoata ochii,am certificat medico-legal si 2 plangeri la politie! dupa acesta fapta nu am mai fost aksa si nu mi-am mai vazut copii,intre timp copii au ajuns la un centru pt copii minori pt ca el i-a lasat in parc si pt asta are dosar penal! as dori sa aflu daca ar fi complicat divortul si cam cat ar costa intr-un final! va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:32, 23 August 2010
Nu vad de ce ar fi complicat divortul, cu probele pe care le aveti d-voastra; administrati de asemenea proba testimoniala; solicitati desf. casat. din culpa exclusiva a sotului, incredintarea copiilor minori si obligarea sotului la plata pensiei de intretinere; de asemenea revenirea la numele avut ant. incheierii . casat. ; costuri- taxa timbru - 39 lei; timbru jud. - 0,3 lei + onorariu de avocat ( difera ) .
avocat Cristina Popescu
Divortul nu este complicat dar cu incredintarea copiilor ar putea fi complicata situatia.
Daca copii se afla la dvs. in prezent situatia este simplificata.

avocat Claudiu Lascoschi
Introduceti cererea la judecatoria competenta -ultimul domiciliu comun. Taxa de timbru este de 39 de lei.Solicitati desfacerea casatoriei, incredintarea minorilor, si eventual evacuarea sotului turbulent. Anexati certificatul de casatorie, copiile dupa certificatele minorilor, certificatele medico-legale, procesele verbale ale politiei, si dovada dosarului penal( apelati la autoritatea tutelara care va poate gasi si un adapost provizoriu si care are un cuvant greu de spus in instanta).
ar mai fi o mica problema:) eu in aceste 3 luni mi-am facut un prieten,care ma sprijina cat poate! vineri ducandu-ma sa-mi vad fetele am dat peste el....mi-a spus ca ne-a vazut impreuna si ca nu e bine pt noi 2 sa mai fim impreuna pt k ne poate face rau,avea un cutit in masina! momentan am zis sa ma impac cu el de frica,dar nu vreau acest lucru,sunt constienta ca iar voi fi batuta si agresata! problema cea mare ar fi ca,domiciliu unde am stat impreuna cu el nu este in bucuresti, eu in bucuresti am stat la o cunostinta! el momentan are si apartament inchiriat in bucuresti si destui bani pentru a creste, ipotetic,copii! de asta am zis ca e mai complicat! plus de asta adresa lui din buletin nu mai e valabila de mult timp,acolo a vandut si sta pe unde apuca,azi intr-un loc,peste o luna in altul!
precizez ca fetitele au 5 respectiv 2ani! as fi divortat mai demult dar imi e frica sa nu fiu urmarita si agresata mai rau!
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
vreau_sa_divortez, utilizator
Este dreptul dvs. de a divorta sau nu.
Nimeni nu va poate obliga sa ramaneti casatorita sau sa divortati...
Problema cu domiciliul comun determina competenta instantei.
Unde ati locuit impreuna ultima oara cu el?
Aveti acte de identitate pe un alt domiciliu comun ?
Daca deschideti procesul aiurea procesul poate dura si 2 ani...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului in cazul in care solicitantul nu are venit otilik otilik dak nu am servici pot sa primesc custodia copilului sunt la fac anul 3 nua mai suport batai si jigniri (vezi toată discuția)
Divort si incredintarea copilului iubi_claus iubi_claus sunt casatorita de 6 ani, din casatorie rezultand un baiat de 6 ani. In toata aceasta perioada am locuit, in week-end si pe perioada sarbatorilor si vacantelor ... (vezi toată discuția)
Divort pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate re0ths re0ths Sunt casatorit de vre-o 6 ani, insa separat de sotie de vre-o 2 ani caci eu lucrez in SAU iar ea in Canada. In timp aceasta distanta a racit relatia intre ... (vezi toată discuția)