avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... as dori sa divortez,ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

as dori sa divortez,ajutati-ma!

buna ziua! as dori sa divortez de sotul meu! suntem casatoriti de aproximativ 8ani,avem 2fetite! pe perioada aceasta am suportat batai ,umilinte si eu si copii! acum 3 luni a incercat sa-mi scoata ochii,am certificat medico-legal si 2 plangeri la politie! dupa acesta fapta nu am mai fost aksa si nu mi-am mai vazut copii,intre timp copii au ajuns la un centru pt copii minori pt ca el i-a lasat in parc si pt asta are dosar penal! as dori sa aflu daca ar fi complicat divortul si cam cat ar costa intr-un final! va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:32, 23 August 2010
buna ziua .
avand in vedere conduita sotului dvs. vis-a-vis de copii, instanta in mod cert nu va acorda custodia minorilor acestui parinte.
din punctul asta de vedere sfatul meu este sa stati linistita.
referitor la divort, nu cred ca instanta va va admite o astfel de cerere, atata timp cat pe rolul parchetului exista o plangere penala impotriva sotului dvs.
doar dupa finalizarea anchetei penale si sanctionarea sotului conform legii, veti putea investi instanta de judecata cu actiunea de divort .
nu este complicat si nici nu costa mult.
complicatia pe kre mi-o imaginez este urmatoarea: eu n-am domiciliu stabil,stau la o familie, el are inchiriata o camera intr-o vila! nu cred k s-ar numi domiciliu stabil ,dar e ceva mai bn decat la mine! dupa aia ,eu nu am un venit prea mare momentan pt a asigura copiilor tot ceea ce trebuie,el momentan are. din aceste cauze imi imaginez k va avea un avantaj! sa zicem k mie nu-mi da copii pt k nu pot sa-i intretin,lui nu-i da copii pt k are dosar penal pt k i-a lasat in parc!atunci ce se va intampla cu ei?
Dvs. aveti sanse mult mai mari decat el dar trebuie sa rezolvati problema cu locuinta unde se va face si ancheta sociala.
Va veni un asistent social sa vada conditiile de locuit,etc.
Daca nimeni nu ofera conditii copii vor ramane la stat...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului in cazul in care solicitantul nu are venit otilik otilik dak nu am servici pot sa primesc custodia copilului sunt la fac anul 3 nua mai suport batai si jigniri (vezi toată discuția)
Divort si incredintarea copilului iubi_claus iubi_claus sunt casatorita de 6 ani, din casatorie rezultand un baiat de 6 ani. In toata aceasta perioada am locuit, in week-end si pe perioada sarbatorilor si vacantelor ... (vezi toată discuția)
Divort pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate re0ths re0ths Sunt casatorit de vre-o 6 ani, insa separat de sotie de vre-o 2 ani caci eu lucrez in SAU iar ea in Canada. In timp aceasta distanta a racit relatia intre ... (vezi toată discuția)