avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... fostul admin. \"accepta\" facturi in numele unei ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

fostul admin. "accepta" facturi in numele unei societati deja radiate

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste opinii vizavi de o problema pe care eu nu am mai intalnit-o in practica mea (ce-i drept cam scurta). Am o somatie de plata impotriva unui debitor. Am dus-o la executor si ..surpriza!!! debitorul radiat din martie 2008 prin procedura simplificata din legea 85/2006 intrucat asoc unic decedase si actul constitutiv nu prevedea continuarea cu mostenitorii. Administrator al soc era unul din fii. Acesta a continuat sa "functioneze" si dupa radiere, mi-a platit facturi ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si din septembrie 2008 (adica la 6 luni dupa radiere) a incetat platile. Ce pot face acum? Facturile sunt emise pe numele societatii acceptate de el, facturi pe care am castigat in somatie, dar impotriva societatii. acum cum pot sa-l dau in judecata pe el personal pentru recupearea debitelor?
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
ContSters137516, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:14, 24 August 2010
Prezentarea situatiei de care ati facut vorbire are iz penal. In conformitate cu art. 282 indice 1 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata pentru infractiunile de care faceti vorbire actiunea penala se exercita din oficiu. Reglementarea in legatura cu folosirea cu stiinta a actelor unei societati radiate o gasiti in aceeasi lege la art. 280 indice 3 si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 8 ani.
sad a scris:

Prezentarea situatiei de care ati facut vorbire are iz penal. In conformitate cu art. 282 indice 1 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata pentru infractiunile de care faceti vorbire actiunea penala se exercita din oficiu. Reglementarea in legatura cu folosirea cu stiinta a actelor unei societati radiate o gasiti in aceeasi lege la art. 280 indice 3 si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 8 ani.

Va multumesc, e o idee si penalul, macar nu mai platesc taxe de timbru...
DAR, art. mentionat de dvs. vorbeste de societati "radiate ca urmare a neindeplinirii obligatiilor prevazute de lege" - asta imi pare ca o cerinta esentiala pentru existenta infractiunii, or soc. din speta a fost radiata ca nu prevedea actul constitutiv continuarea cu mostenitorii.
Marea mea problema e "calitatea procesuala pasiva", ca facturile sunt emise pe numele societatii, chiar daca el personal s-a "bucurat" de materialele furnizate. Ce sanse ar fi ca introducand o actiune pe 998-999 instanta sa nu mi-o respinga la primul termen pt lipsa calit. proc. pasive...???
Buna seara;
In mod normal,actele comerciale ulterioare radierii irevocabile a unei firme, sunt lovite de nulitate .
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pe o firma radiata Catalina Apetrachioaei Catalina Apetrachioaei o societate demareaza o actiune in justitie pentru recuperarea unei datorii comerciale.Intre timp, fara sa stie ORC dispune radierea sa, iar actiunea sa ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere burnaz burnaz Am avut o soc com care s-a dizolvat si radiat din 2014.In anul 2010 am avut o relatie com cu o societate in care eu eram debitorul .si datorita situatiei ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la o societate radiata georgelgica georgelgica Am doua BO emise de o societate comerciala care a depus cerere de radiere in urma cu 1 luna de zile. Scadenta celor doua BO e peste 2 saptamani. Care e ... (vezi toată discuția)