avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mutare linie de hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mutare linie de hotar

Buna ziua,
Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema:
In spatele casei ramase de la parinti ,(in care nu locuieste numei deocamdata, dar am vrut sa o renovez, si sa fac un gard nou) pe schita casei este o distanta de 60 centimetri pana la limita de proprietate vecina.Intre cele doua proprietati numai pe lungimea casei nu exista gard. Dupa moartea parintilor am vrut sa construiesc un gard din sarma in locul celui vechi si sa continui si dupa casa, dar vecinul nu mi-a dat voie, spunind ca hotarul ar fi zidul casei mele, cu toate ca din schita casei reiese foarte clar distanta dintre proprietati.Am deschis actiune de granituire, dar intre timp vecinul a inceput construirea unui gard din beton avand fundatia lata de 80 centimetri (din care 40 de centimetri pe suprafata mea),si inalta de un metru ,inainte de primul termen al actiunii de granituire.In situatia data pana la perete a mai ramas numai 20 cm si streasina casei mele este pe fundatia turnata de el.La cum a reactionat cand am vrut sa discut cu el cred ca o sa-mi ceara sa stric steasina casei care vine pe gardul lui.I-am facut o notificare prin executor judecatoresc, prin care l-am atentionat sa inceteze constructia pana la stabilirea hotarului si in acelasi timp o sesizare la politie pentru incalcare de proprietate. Urmare a acestei actiuni el mi-a trimis o invitatie la mediere printr-un birou de mediator, pentru a stabili de comun acord linia de hotar intre cele doua proprietati. In situatia data nu vad care ar mai fi obiectul medierii din moment ce a terminat deja fundatia?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 20:19, 25 August 2010
Trebuie continuata judecata in dosarul care are ca obiect granituirea.
In acest dosar solicitati efectuarea unei expertize topo care sa
stabileasca linia de hotar dintre cele doua proprietati in raport
de actele de proprietate pe care le detineti dvs si vecinul.
Pe de alta parte faceti sesizare la primarie si la Inspectia in
constructii pentru ca vecinul a construit gardul pe temelie fara
a avea autorizatie.
Si eu am patit ceva similar.

Cei de la primarie o sa-i dea o amenda si il obliga ca in 6 luni de la constatarea pe care o fac sa intre in legalitate ( sa scoata autorizatie de constructie)
Problemele cu privire la hotar nu sunt de competenta primariei ,trebuie rezolvate in justitie.
Pentru a fi si mai sigur de limitele dvs.de propr. luati schita cadastrala sau schita si procesul verbal de punere in posesie eliberate de primarie unde aveti laturile propr.in (ml) si masurati-va singur laturile.Asa puteti ( media ) cu vecinul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolarea unui perete al casei la distanta de 60 cm de langa linia de hotar jhony24 jhony24 Buna ziua,casa mea este construita la 60 cm de hotar(la mijlocul casei)tin sa mentionez ca la construirea casei,fundatiei si a primului nivel,vecinul de ... (vezi toată discuția)
Gard intre vecini adriana_r adriana_r Am construit o casa intr-o zona in curs de constructie la periferie de oras, deci casele sunt destul de rar amplasate, iar eu de exemplu inca nu imi cunosc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin o casa de vacanta la tara. vecini au profitat ... Luciba Luciba Buna ziua, Detin o casa de vacanta la tara. Vecini au profitat de faptul ca mergem destul de rar acolo si au tot construit diverse anexe (fara autorizatie ... (vezi toată discuția)