avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Vicepresedinte intr-o asociatie. Incompatibilitate?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Vicepresedinte intr-o asociatie. Incompatibilitate?

Am o nelamurire. In Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare este prevazut faptul ca acestora le este interzis sa participe direct la administrarea sau conducerea unor organizatii sau societati comerciale. In situatia in care un ofiter ocupa functia de vicepresedinte in cadrul unei asociati care-si defasoara activitatea in Romania, se poate considera ca incalca prevederile de mai sus? Ma gandesc ca, functia de vicepresedinte intr-o asociatie presupune ca participa direct la conducerea acesteia, nu? Statutul asociatiei respective nu l-am vazut ca sa va pot da mai multe detalii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 26 August 2010
Este vorba despre incompatibilitate numai in cazul unor organizatii sau societati comerciale , nu si in cazul unor ONG-uri.
Prin rmare, poate fi vicepresedinte al unui ONG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator asociatie de proprietari Silvia  Aldea Silvia Aldea Am o nelamurire. In Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare se face referire la faptul ca, \"cadrelor militare le este interzis sa participe ... (vezi toată discuția)
Mediator, incompatibilitatea cu statutul de cadru militar? buna ... Pavel1987 Pavel1987 Mediator, incompatibilitatea cu statutul de cadru militar? Buna ziua, avand in vedere prevederile art. 30 din Legea nr, 80/1995, respectiv: Cadrelor ... (vezi toată discuția)
Soldatul gradat voluntar este considerat cadru militar? denis10 denis10 Buna seara.Vreau sa imi Deschid o firma pentru comercializarea unor haine si nu stiu ce gen si daca pot deschide daca sunt caporal in armata romana.Am citi in ... (vezi toată discuția)