avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa-mi vad copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa-mi vad copilul?

Buna ziua!
In urma divortului de sotie, varul meu a obtinut dreptul de as vedea fata in a 2-a si a 4-a saptamana din fiecare luna ,cat si in vacante.Fata face 6 ani luna aceasta. Problema este ca fostii socrii,acolo unde sta si copilul impreuna cu mama ,nu-i dau voie sa o vada,nu are voie sa iasa cu ea in oras, nu are voie sa o ia cu el in concedii , nu o lasa sa primeasca nimic din ce-i cumpara. Daca se duce si o ia (in perioada stabilita) suna la politie si spune ca cea mica a fost rapita,sau orice altceva. De asemenea, daca intarzie pensia alimentara cu o zi, doua (pt ca este sambata sau duminica) anunta politia, iar acestia la randul lo,r vin si il amendeaza pe varul meu.
As dori sa stiu ce se poate face in acesta situatie pt ca varul meu este disperat.Eu i-am sugerat sa mearga la un executor judecatoresc cu hotararea dar nu stiu daca este cea mai buna solutie.
v-as ruga sa ne dati si noua un sfat.
Va multumim pentru ajutor.
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: ANGEL978 , utilizator 21:30, 24 August 2010
Varul dvs.poate depune o plangere penala la Politie sau Parchet impotriva fostei sotii pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului,conform art.307 C.pen.

Daca ii mai face plangere la politie pe motiv ca rapeste copilul in perioada cand legal are drept de vizita....atunci si varul dvs poate face plangere penala in baza art 307 cod penal.
Ar fi curios de aflat care este temeiul in care politisti il amendeaza pe varul dvs?
Pentru ca daca intarzie cateva zile cu plata pensiei nu savarseste nici o contraventie si nu este competenta politiei in acest domeniu.
Infractiunea de abandon de familie (art 305 cod penal) se refera clar la neplata cu rea credinta a pensie de intretinere timp de 2 luni de zile...
Buna seara
Va multumesc pt raspunsuri tuturor celor care mi-ati rasuns si imi veti raspunde.
Si eu i-am spus varului meu ca nu este de competenta Politiei sa faca acest lucru.
Nu stiu sa va spun exact care este temeiul in baza caruia il sanctioneaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil luat de mama. Imparatul Imparatul Sunt plecat la munca in Spania. Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare prin hotararea de divort. Eu sunt l amunca in Spania, si trimit ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita de 5 luni fflorentina79 fflorentina79 buna ziua. ce pot face in conditia in care fostul sot nu i-si achita datoria catre copilul meu. ma refer la pensia alimentara pe care nu a achitat-o de 5 luni. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danutza_s danutza_s Buna ziua, Eu sunt divortata de un an si jumatate(1 copil in intretinere),iar pensia alimentara o vad numai daca tatal copilului doreste sa-l vada(1 ... (vezi toată discuția)