avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura motorina
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura motorina

O firma nou infiintata,cu profil agricol mi-a adus facturi de vanzare zahar,ulei,varza ,borderouri de achizitie de la tarani si facturi de motorina,facturi cu valori mari de 4000 ROn.Cum inregistrez aceste facturi?Motorina o distribui pe bon de consum trepatat ?TVA-ul este deductibil la aceste facturi?
Cel mai recent răspuns: nicolpa , utilizator 09:40, 27 August 2010
Facturile de motorina trebuie inregistrate in conul de combustibil pe care il veti descarca in functie de foile de parcurs ( consumul inscris in acestea )intocmite .
Din expunerea dvs. inteleg ca societatea are in patrimoniu mijloace de transport .
Tva-ul este deductibil atunci pentru ca deserveste activitatea firmei .
Motorina este folosita in agricultura.pt culturile de toamna.In acest caz este deductibil TVA-ul si cheltuiala.Cum dau in consum motorina si ce cantitate?Tin sa precizez ca nu am primit decat niste facturi de motorina,valori mai mari,atat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonurile de benzina si motorina - cont 604 chelt privind mat nestocate miraj miraj bonurile fiscale de la PECO ptr motorina alimentata pe masina firmei in contabilitate le dau pe contul 604 - chelt privind mat nestocate si nu mai fac NIR , ... (vezi toată discuția)
Contul 604 sheyda sheyda Buna ziua as dori sa ma lamuriti daca se poate ... in cazul in care exista si factura la bonul de benzina/motorina acesta este inregistrat tot la 604? (vezi toată discuția)
Factura combustibil: cu sau fara receptie? andrei44 andrei44 Am urmatoarea situatie: camioanele firmei se alimenteaza cu motorina de la statie de mai multe ori pe luna, dup caz. La sfarsitul lunii, firma respectiva emite ... (vezi toată discuția)