avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema:

Tata are un teren de 1500 mp pe acte (act de donatie si certificat de mostenitor), insa fizic are 3000 mp ca inainte spune ca toti declara doar cutile sa plateasca impozit mai putin. La primarie e declarata si platita toata suprafata de prin 2002. In fine acuma am facut cadastru pe toata suprafata, iar pentru restul de teren am facut proces verbal de vecinatate pe care vecinii l-au semnat si primaria la fel ( semnatura + stampila ). Acuma beleaua este ca a fost trimis la intabulare cu toate actele necesare (copii dupa act de donatie si certificat de mostenitor, adeverinta de rol, adeverinta fiscala, copie dupa actul de identitate, procesul verbal de vecinatate si cadastrul in sine ) si mi-a spus cadastristul ca au respins dosarul pe motiv ca nu am act de punere in posesie. Nu inteleg de ce trebuie act de punere in posesie daca tata l-a primit prin donatie de la frati.
Cadastristul mi-a zis ca imi reface cadastrul (actele) si ca cu dosarul trimis la intabulare ma pot duce ca tata sa mi-l vanda mie direct la notar si dupa aia o sa se faca si intabularea automat.

Intrebarea mea este: se poate face act de vansare cumparare fara intabulare in acest caz sau ma minte cadastristul ??
Intreb inainte de a ma duce la notar ca am impresia ca cel care mi-a facut cadastrul ma plimba de colo colo zic si eu, voi ce parere aveti.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Maria_79 , utilizator 10:21, 27 August 2010
ce suprafata de teren are tatal dvs prin act de donatie si ce suprafata prin certificat de mostenire?
e aceasi suprafata si in actul de donatie si in certificatul de mostenitor adica 1500
Pai cred ca dumneavoastra nu aveti acte pe cei 1500 mp daca atat in actul de donatie, cat si in certificat apar decat 1500 mp. Fara acte nu puteti face nici vanzare, nici intabulare.
In actul de donatie am 1500 in certificatul de mostenitor am 1500, insa fizic am 3000 dar am proces verbal de vecinatate prin care atat vecinii cat si primaria imi recunosc limitele proprietatii adica 3000 de mp.
Deci dumneavoastra aveti ca titlu de proprietate pe 1500 de mp, procesul verbal de vecinatate. In regulament sunt prevazute ceva exceptii...cand nu puteti intabula numai cu procesul verbal. In actul de donatie, ce va scrie la modul de dobandire al terenului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare alin888 alin888 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Tata are un teren de 1500 mp pe acte (act de donatie si certificat de mostenitor), insa fizic are 3000 mp ca ... (vezi toată discuția)
Cum impartim un teren lipsa? abby abby Printr-o tranzactie (hotarare de expedient) pronuntata intr-un partaj succesoral,celor 2 mostenitori li se acorda cate 3.000mp/intravilan din cei 6000mp ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit LadyInRed LadyInRed Buna ziua, Am o problema si anume un cadastru efectuat gresit, sau cel putin asa banuiesc. Mama mea a mostenit prin donatie un teren in suprafata de 25.000 ... (vezi toată discuția)