avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire paternitate

In timpul unei casatorii dintre o femeie de cetatenie romana si un barbat de cetatenie austriaca sa nascut un copil in Austria care a dobindit cetatenie austriaca.
Cetateanul austriac stia de fapt ca tatal biologic este cetatean roman si a acceptat ca acest copil sa-i poarte numele si toate drepturile. Dupa cca 3 ani casatoria sa desfacut si copilul a fost incredintat mamei cu toate drepturile. In cazul in care tatal biologic (romanul) recunoaste legal copilul , acest copil risca sa isi piarda cetatenia austriaca ?
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 08:43, 28 August 2010
Este o perioada de vreme si aici care trebuie sa treaca.
Copilul se intoarce in Romania? sau va trai mai departe in Austria.
Si in afara de asta trebuie refacut certificatul de nastere, roman sau austriac are?
Dupa cetatenia mamei respectiv Romana, intre timp copilul a dobindit si cetatenia romaneasca, deci are si certificat de nastere romanesc si certificat de nastere austriac si pasaport Din cate stiu copilul are dreptul la amandoua cetatenii! Copilul are acum varsta de 6 ani jumatate! Copilul figureaza acum cu domiciliul si toate celelalte drepturi in Austria. Probabil ca scoala o va face in Romania!
Intrebarea e daca copilul risca sa isi piarda cetatenia si drepturile in Austria daca tatal biologic roman, il recunoaste legal?
buna intrebare!
in mod normal poate pierde cetatenia, acesta nu se dobandeste prin locul unde te-ai nascut ci dupa parintii tai,
nu isi poate pierde cetatenia.
Copilul a obtinut cetatenia austriaca prin simplul fapt ca s-a nascut acolo.
Faptul ca va fi recunoscut de tatal biologic nu duce la pierderea cetateniei ,deoarece copilul a obtinut aceasta cetatenie prin insasi nasterea lui in Austria.
Puteati sa-l nasteti si nu avea tata de exemplu, insa tot cetatenia aceea o avea. Unele persoane pleaca in alta tara cand se apropie nasterea copiilor lor pentru a obtine automat cetatenia statului respectiv.

Alte discuții în legătură

Numele de familie al copilului Mihaela Zim Mihaela Zim Buna, ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Divort anita18@gmx.at anita18@gmx.at Am o fetitä näscutä in Austria,tatäl Austriac,am divorzat de comun acord,fetita rämine la mine,eu am hotärit sä-mi reiau numele de fatä,iar fata ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil florencia florencia Buna seara.Sunt singura in Spania,voi naste aici in 1 sau 2 saptamani si tatal nu poate veni sa-l recunoasca(nu suntem casatoriti).Este mai bine sa raman sa-i ... (vezi toată discuția)