avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... numele de familie al copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

numele de familie al copilului

Buna,
ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu numele lui de familie. Acum insa, am o problema si sper sa ma puteti ajuta! Am o noua relatie si astept un copil.Viitorul tata este deasemenea cetatean austriac.Intrebarea mea este: ce nume de familie va purta copilul meu (daca e posibil numele tatalui ?!) si ce cetatenie va avea? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:10, 7 Martie 2009
conform legislatiei romane, daca tatal il recunoaste va prta numele tatalui. cetatenia va fi tot cea a tatalui
raspunsul dvs. este valabil si in situatia in care nu suntem casatoriti ?
da
Conform legislatie romane, daca tatal recunoaste copilul, chiar daca nu sunteti casatoriti, copilul va putea purta numele si sa aiba cetatenia acestuia. Dar tinand cont ca locuiti in Austria trebuie sa vedeti care este legislatia in aceea tara.
cetatenie austriaca/europeana si va purta numele tatalui care-l recunoaste pe copil.In caz de conflict, se recurge la un test de paternitate.

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate dodonica dodonica In timpul unei casatorii dintre o femeie de cetatenie romana si un barbat de cetatenie austriaca sa nascut un copil in Austria care a dobindit cetatenie ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot recunoaște copilul in belgia ca cetățean belgian si roman... Roty87 Roty87 Buna seara, Stie cineva de ce nu imi pot recunoaște fetița in Belgia eu avand dubla nationalitate română-belgiană fara ca concubina mea sa se duca in ... (vezi toată discuția)