avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... frauda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

frauda

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza atunci cand un propietar din bloc a anuntat ca s-a debransat de la apa calda din 2001 dar de fapt el a folosit apa calda de la teava comuna pana in prezent si acum l-au descoperit cei care faceau controale la apometre.El declara doar apa rece pt. ca are centrala .Asociatia de propietari are contract cu RADET.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 09:39, 26 Iunie 2019
Sa fim seriosi...de 8 ani nu l-a verificat nimeni si acum sa ii puneti din urma? Nu cred ca aveti sanse...poate doar pentru o perioada.....poate ultimul an.
Am fost în control în blocul meu cu 54 de proprietari acum vreo 6 ani și am găsit sute de mc nedeclarați, deci consumul nu putea fi real și corect.
Am găsit doar la o pensionară 200 mc ne-declarați, vecinii spunându-ne că auzeau mereu apa picurând în apartamentul bătrânei ...
Dacă șefii Asociației nu-și respectă obligațiile, nu mai plătim consumurile de apă ne-reale.
corect ar fi sa se calculeze conf. legii consumul,iar suma rezultată sa fie recuperata si de la cei vinovati ,din conducerea asociatiei
Stiu cazuri cand furtul de apa se facea cu acordul adm sau presedintelui.
Suma recuperata ar trebui sa fie inapoiata celorlalti sau de comun acord sa se faca diferite lucrari pe scara respectivă
Am gasit si eu 300 mc nedeclarati.Am anuntat comitetul,s-a facut AG si s-a hotarat schimbarea apometrelor cu cele cu citire radio. Acum am diferenta dintre Apa Nova si consumul blocului de 1 mc
Vedeți aici dovezi ale faptului că la A.P.71 Brăila consumul de apă lunar nu este unul real și verificat odată la 3 luni de către administratorul Asociației, așa cum este obligația legală în orice Asociație de Proprietari din România, să avem un consum de apă bazat pe indecși reali și cerți, verificați lunar pentru toate imobilele din Condominiu (din bloc), să nu plătim niște consumuri fictive și ilegale: www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in sistem pausal pentru consumul de apa dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care legifereaza modalitatea si cantitatea de apa rece platita in sistemul pausal? Reprezentantii ... (vezi toată discuția)
Calcul cote intretinere hervel hervel buna ziua.am o intrebare:cum se calculeaza cotele de intretinere pt apartamentele care nu au apometre intr-un bloc cu apometre?Va rog sa faceti referire la un ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari omideo20 omideo20 Buna seara.Am o problema cu administratorul unde locuieste tatal meu.Din 2007 pana anul acesta in primavara tatal meu nu a dus indexul de la apometre in ... (vezi toată discuția)