avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa salubritate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa salubritate

Locuesc intr-o comuna din jud Bacau--in 2009 luna aug am fost obligata sa platesc taxa salubrizare pe tot anul incurs pt a mi se elibera adevarinta necesara mutatiei definitive dupa schimbarea numelui-taxa in valoare de 40 lei .
In ian 2010 am primit instiintare cu toate darile la primarie printre care si taxa de salubrizare in valoare de 60 lei.
In iunie 2010 mi s-a comunicat verbal ca am da platit aceiasi taxa de salubrizare dar in valoare de 104 lei-reprezentand taxa marita pe 2010 de la 60 lei in ian la 72 lei si diferenta de taxa pe 2009 tot la salubrizare de 32 lei.
Eu sincer nu inteleg cum se calculeaza aceste taxe si daca este normal sa se schimbe valoarea unei taxe de la luna la luna---va rog..ajutor..nu stiu cui sa ma adresez si daca este legal ce se intimpla in acesta primarie cu aceste taxe...parerea mea personala este ca isi bat joc de noi,cei care ne platim darile corect si ni se adauga si pt cei ce nu le platersc niciodata.
Multumesc, poate ma juta cineva sa-mi luminez mintea....
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 07:54, 26 August 2010
Taxele de salubritate se stabilesc prin hotarare de care consiliul local.
Solicitati, in baza Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si contra unei taxe de multiplicare, copii de pe fiecare hotarare la care se refera sumele care v-au fost solicitate.
Bataia de joc este numai in cazul in care va solicita plata acestor taxe si nu au baza legala (hotararile de consiliu).
am inteles bine?
trebue sa platesc asa taxe marite din luna in luna?
taxa achitata in aug 2009 pe tot anul se mareste in iunie 2010 cu 32 de lei pe anul 2009 si eu sant obligata sa achit aceasta suma?
Am sa incerc sa cer acele copii dupa hot de cons...dar sant convinsa ca nu am sa obtin in viselel mele cele mai frumoase..nici nu aveti imaginatie ce salariati la acesta primarie avem..
Banuiesc ca aveti o imagine buna despre salariatii din cadrul primariei. Daca este o imagine negativa, consider ca este prematur sa-i catalogati astfel. Poate ei executa hotararile consiliului local.
Pentru a va convinge daca isi fac corect atributiile sau nu, solicitati compartimentului pentru relatii publice sau al persoanei desemnate in acest scop formularul necesar pentru obtinerea de copii de pe hotararile respective.
Hotararile de consiliu sunt informatii de interes public.
Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile.

Vizitati pagina de internet poate aceste sunt postate si va puteti convinge singur/a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de ecologizare Ricilina Ricilina In 2008 am achizitionat o locuinta intr-o comuna foarte apropiata de oras..iata ce impozite am platit: 2009:impozit pe ... (vezi toată discuția)
Taxa locala restaurant retroactiv pentru societate suspendata. va rog, daca poate sa imi raspunda cineva. ofarcas76 ofarcas76 Buna ziua, va rog daca se poate sa ma indrumati in legatura cu urmatoarea problema: Am o societate suspendata (cod CAEN 5610-restaurante). Societatea a ... (vezi toată discuția)
Majorare impozite 2010... mariussco2010 mariussco2010 Buna ziua...stiu ca Guvernul a hotarat ca incepand cu 2010 sa se mareasca impozitele..pe cladiri, terenuri etc si s-a spus ca ptr terenuri de ex majorarea va ... (vezi toată discuția)