avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Asigurare sanatate in Germania -am nevoie urgenta de ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Asigurare sanatate in Germania -am nevoie urgenta de un raspuns

Buna ziua !Locuim in Germani din Ianuarie 2010.Sotul meu este inregistrat ca persoana fizica autorizata (Selbststandige) din data de 1.02.2010.In luna IUNIE 2010 am facut actele pentru asigurarea de sanatate la stat,fiind asigurati toti membrii familiei pana in aceasta luna in Romania.Dupa ce ne-au acceptat in asigurare acestia ne-au pus sa platim din luna Februarie pe motiv ca de atunci sotul meu este inregistrat ca persoana fizica autorizata.Intrebarea este daca trebuie sa platim din februarie sau din momentul in care am incheiat contractul cu casa de asigurari ,adica din Iunie?
Mentionez ca noi pana in iunie am fost asigurati in Romania.de ce sa platesc si in Germania inca odata?
Cel mai recent răspuns: dudan , utilizator 00:03, 27 Aprilie 2011
Din pacate asa este in Germania ,trebuie sa platesti din urma,adica de la data de cand te-ai inregistrat la ei.Daca doresti sa consulti si un av si locuiti in München eu iti pot recomanda o avocata f buna.
Multumesc pentru raspuns.Dar exista o lege in privinta asta ?Avem prieteni nemti care spun ca nu ar trebui sa platim din februarie.
Ar fi bine sa consulti un av pt ca aici legile difera de la un Land la altul.Esti cumva in Bayern?Atunci iti pot recomanda eu o av f buna si vb si lb romana.
Daca ai prieteni nemti ,tu nu trebuie sa uiti ca esti "o straina"in tara lor,de aceea iti spun sa consulti un av pt ca aici fara av ei fac cu tine ce vor stiind ca tu nu le cunosti legile.
Locuiesc la 40 km de Frankfurd. As dori sa imi dati un nr de telf al unui avocat cu care sa discut aceasta problema.
buna seara! dna maria 35 daca puteti sa mi da ti si mie un nr de contact al avocatei din bayern ?v amultumesc anticipat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru copii in germania christinn26 christinn26 buna seara,ma numesc cristina si sunt rezidenta in münchen(germania)din 2005.situatia este urmatoarea: am un baiat in varsta de 15 ani care traieste in ... (vezi toată discuția)
Bani cu imprumut. martor care nu depune marturie, dar am arhivele de la messenger si ar fi si convorbirile telefonice. imprumutatul73 imprumutatul73 Buna, Am imprumutat pe fratele unui prieten foarte bun cu o suma destul de mare de bani (aprox 3000 $). Asta se intampla prin noiembrie 2010. Cum nu am avut ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru gewerbe in germania? soaniyy soaniyy sint necesare acte traduse si legalizate in Romania pentru deschiderea unui gewerbe in Germania,si daca pot sa angajez persoane pe acest gewerbe?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)