avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Scadenta anticipata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Scadenta anticipata

Buna ziua!

Am contractat un credit ipotecar in 2008 pe 25 de ani impreuna cu prietena mea.

Nu am intarziat nicio rata pana acum si intentionez sa platesc si de acum ratele la timp.

Prietena mea este salariata iar eu am avut, pana de curand, un PFA (veniturile amandurora au fost luate in considerare in momentul creditarii)


Problema este ca am incalcat anumite clauze din contract:

1) prietena mea nu a furnizat deloc bancii adeverintele de venit
2) eu nu am furnizat bancii copii semestriale ale jurnalului de incasari si plati si nici copii anuale ale Deciziilor de impunere

Tin sa mentionez ca banca nu a facut nicio solicitare referitor la cele mentionate mai sus.

3) Eu nu mai am PFA de la sfarsitul lui mai 2010 si am aflat acest lucru abia la sfarsitul lui iunie 2010. Astept in continuare radierea CUI-ului in vederea deschiderii unui nou PFA prin care sa imi pot desfasura activitatea. Nu am anuntat inca banca despre acest lucru.

In momentul de fata, prietena este singura care mai are venituri, insa aceste venituri sunt mai mici decat valoarea curenta a ratei lunare.

Deasemenea, intrucat creditul a fost facut in 2008, valoarea imobilului ipotecat a scazut la mai putin de jumatate. Tin sa precizez ca nu a venit nimeni sa faca reevaluarea ipotecii si nici nu am fost anuntat despre asa ceva din partea bancii.

In momentul de fata se tot discuta despre anumite comisioane abuzive pe care bancile nu vor sa le scoata, chiar daca legea asa spune. In cazul meu, cel mai important este comisionul de risc, care reprezinta aproximativ 1/3 din valoarea ratei lunare. Eu am de gand sa merg pana in instanta pentru ca acest comision sa fie anulat conform legii.

Insa imi este cam teama de ceea ce se poate intampla daca nu cedez in fata bancii din cauza dreptului bancii de a declara creditul scadent anticipat, ceea ce ar duce la executarea silita, proprire pe conturi si urmarirea noastra pana la stingerea datoriei, adica foarte multi ani de acum incolo

Intrebarea mea este:
Are banca dreptul sa declare creditul scadent anticipat in baza celor mentionate mai sus (sau a altor aspecte pe care eu nu le-am enumerat) chiar daca ratele lunare sunt platite lunar, fara intarzieri?

Multumesc!



Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as ... (vezi toată discuția)
Comision administrare razerul razerul Buna ziua, daca este cineva in tema as dori o explicatie, intrun contract de achizitie bunuri, un credit \"zero special\" cu plata in rate egale fara alte ... (vezi toată discuția)
Nelamururi neplata/intarziere rate banca laurab87 laurab87 Buna ziua, Sunt din Bucuresti, am 22 de ani, sunt studenta. In perioada 2006-2008 am fost angajata la o firma, am contractat un credit de nevoi personale in ... (vezi toată discuția)