avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJSI DIVORTDE COMUN ACORD-URGENT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJSI DIVORTDE COMUN ACORD-URGENT

Va rog foarte mult sa imi raspundeti. Este foarte urgent.
Va prezint urmatoarea speta.
Doua persoane hotarasc sa divorteze pe cale amiabila.Au cumparat un aprtament in rate prin banca si au hotarat ca unul dintre ei sa preia toate ratele si datoriile catre banca iar celalalt nu mai are nici o pretentie. De la banca li s-a spus ca atunci cand deschid actiunea de divort sunt obligati sa deschida si procesul de partaj.
Intrebarile mele sunt:
1)Este obligatoriu sa deschizi si procesul de partaj in acelasi timp cu procesul de divort sau nu .
2) Poti sa faci doar divortul platind doar taxa de 39 lei + timbru fara sa iti mai angajezi avocat daca este de comun acord?Cat timp dureaza actiunea de divort?
3)Cum poti transfera contractul de imprumut si proprietatea apartamentului fara sa mai faci proces de partaj si sa platesti 3% din valoarea apartamentului,fara a mai deschide proces de partaj?
Mentionez . totul este de comun acord.
Multumesc mult. Am nevoie de raspuns urgent pentru ca luni trebuie sa depuna actele de divort .
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
POP GAROFITA, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:17, 28 August 2010
???????????
1)nu sunteti obligata sa faceti partajul in acelasi timp cu divortul. il puteti face si dupa divort sau mai tarziu in timp
la partaj, trebuie sa citati si banca, ca cel care doreste sa preia ratele trebuie sa demonstreze ca are cu ce plati
2) nu aveti nevoie musai de un avocat pt divort. cererea o depuneti impreuna si daca la primul termen va mentineti acordul, e posibil sa fiti divortati la acel termen
3) cu acordul bancii puteti incheia partajul si la notar. mergeti la banca si daca se rezolva cu preluarea ratelor, dreptul de proprietate il puteti transfera la notar.
Va multumesc mult. As mai vrea sa intreb ceva . Sotia s-a inteles cu sora ei sa preia ratele apartamentului. Transferul de proprietate de pe sot se poate face pe sora sotiei direct sau se face intai pe sotie si deabia apoi pe sora???/. Daca ar deschide actiunea de divort cu partajul deodata se plateste acel 3% din valoarea apart(fiind cu acordul partilor). Cat costa actiunea de partaj(fara acel 3%), taxe, timbru, etc...
puteti ceda cota dvs direct cumnatei.
aveti nevoie de un avocat sa va intocmeasca actele. trebuie sa mergeti la banca cu sotia si cumnata sa vedeti in ce conditii poate sa va "inlocuiasca" in contractul de credit. abia apoi ajungeti la notar.
pt partajul in instanta- (fara taxa de timbru) aveti nevoie de timbru judiciar de 0.3 lei, onorariu avocat, poate instanta va trimite si un expert pt evaluare imobil, asta mai inseamna cam 10mil... se aduna, oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire in caz de divort UTILIZ UTILIZ Buna ziua, Eu si sotia mea suntem in divort. A introdus divortul din vina exclusiva a mea, iar acum am ajuns la o intelegere sa schimbam actiunea in divort ... (vezi toată discuția)
Am bagat actele de divort.ce fac in continuare? ContSters278296 ContSters278296 Buna ziua Am o mare nedumerire si nu stiu ce sa fac.am decis impreuna cu sotul meu sa divortam de comun acord.am depus actele la starea civila si in data de ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj pe cale amiabila anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Eu si sotul dorim sa divortam pe cale amiabila. Bunurile din casa le impartim amiabil, dar ar fi o ... (vezi toată discuția)