avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere la somaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere la somaj

Buna ziua tuturor.
Doresc sa va intreb care ar fi textul de lege pentru solicitarea admiterii unei pensii de intretinere atat timp cat paratul are ajutor de somaj in strainatate. (in afara textelor de lege din Codul familiei)
Cu stima

Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 10:43, 28 August 2010
Nu cred ca aceasta actiune ar fi admisibila....Nici macar nu poate fi aplicata prin executare silita...Legea romana dispune doar pentru teritoriul national.

andymaurul
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
andymaurul, utilizator
Respectele mele stimate coleg
Intr-adevar, este greu cu executarea silita in alta tara UE. Numai ca speta este pe rol iar reclamanta cere clientului meu pensie. Paratul nu realizeaza venituri in Romania iar in afara este somer. Ca atare va trebui sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere pe salariul minim. In intampinarea scrisa asta voi sugera. Cat priveste executarea in tara straina a hotararii romanesti ea poate fi pusa in exec. prin procedura exequatorului acolo. Dar asta nu ne priveste pe noi.
Oricum, intrebarea ramane.. carui text legal se supune stabilirea unei pensii de intretinere pe salariul minim/venit minim garantat?
Cu stima
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
Emil Marian, utilizator
Codul Familiei-art.94.Solicitati instantei sa stabileasca pensia de intretinere in cuantum de 1/3 din salariul minim garantat pe economie la nivelul anului 2010,pana la implinirea varstei de 18 ani de catre minor. Aceasta deoarece paratul nu realizeaza venituri licite in Romania,iar in probatoriu solicitati instantei de judecata emiterea unei adrese catre ITM pentru a comunica daca paratul apare in evidenta lor ca avand contract individual de munca.

andymaurul
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Si totusi se tine cont de veniturile din orice sursa la stabilirea pensiei de intretinere! ContSters114133 ContSters114133 in urma deciziei nr.327 din 14 sept 2004,referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.94 alin.3 din codul fam,am inteles ca cel care ... (vezi toată discuția)
Executare silita myrama_v myrama_v am de recuperat de la tatal copilului pensia alimentara pe mai multi ani.am titlu executoriu dar el nu are loc de munca ce pot sa fac? multuesc (vezi toată discuția)
Daca parintele nu are venituri este obligat la plata pensiei de intretinere la min pe ec? ContSters114133 ContSters114133 daca parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu are niciun venit este obligat sa plateasca un anumit procent la salariul min pe ec?daca e adevarat ... (vezi toată discuția)