avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un cadru didactic, dintre cei patru insotitori ai unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un cadru didactic, dintre cei patru insotitori ai unui grup de elevi in tabara, poate renunta la aceasta calitate in orice moment inainte de expirarea termenului pentru care a fost desemnat/ angajat in aceasta calitate?

Am asistat ieri, la o faza, in care, un cadru didactic a intrat in conflict cu elevii(in varsta de 13- 14 ani) pe care ii supraveghea/insotea in tabara de vacanta si, cadrul respectiv a plecat/ parasit tabara( pe motiv de jignire/afront...etc) angrenand in aceasta plecare inca o profesoara /insotitoare a grupului de elevi. Practic, din patru insotiori ai grupului de 30 elevi, au ramas doar doi: un asistent medical si un parinte de copil participant in tabara.

Eu intreb, simplu: aveti curajul sa va lasati copiii/nepotii in tabara de vacanta, in conditiile in care un cadru didactic se considera jignit de copiii pe care ii are in grija si prefera sa ii paraseasca, in loc sa solutioneze conflictul?

Eu va spun ca, dupa cele vazute, nu mai sunt adepta acestor tabere.

Daca gresesc, corectati- ma!:sorry:
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 01:16, 31 August 2010
elena138 a scris:

niciodata n-a fost invulnerabil. Doar ca nu s-a stiut. Daca faceti parte din grup, ar trebui sa anuntati urgent, organizatorul. Cineva trebui sa fie delegat pentru copiii in cauza.

Gandeam ca devotamentul profesional genereaza invulnerabilitatea adevaratului pedagog/cadru didactic si confera imunitate sistemului educational.
...ce gand desuet...:(

Nu faceam parte din grupul respectiv, am observat ca terta persoana ceea ce s- a intamplat.
Din start va spun ca acea persoana nu are ce cauta in invatamant!!!!!!!!!!!!!!
Orice s-ar fi intamplat intre cadrul didactic respectiv si acel elev nu era loc de orgoliu. Ca si profesor cu experienta va pot spune ca atunci trebuia sa dea dovada de cel TACT pedagogic, aplanare psiho-pedagogica de care din pacate sistemul este foarte deficitar.Se lucreaza numai cu material uman si nu conteaza generatiile, noi trebuie sa fim flexibili si sa ne modelam dupa fiecare generatie ; NU TREBUIE SA FIM STEREOTIPI IN GANDIRE!!!!!!
In alta ordine de idei, imaturitate mai mare, ca sa nu zic prostie nu am auzit: inainte de a se pleca undeva ( excursii/tabere) ca si profesor organizator/coordonator semnezi niste formulare pe la Inspectoratul Jud.unde iti asumi anumite responsabilitati pentru acei copii!!!!!!!!!!
Va dati seama ca vor urma niste consecinte in lant destul de serioase pentru aceasta abatere grava.
Sincer, iata pentru ce mi-e rusine sa mai spun ca sunt profesor :din pacate ies la iveala tot mai multe "uscaturi " prin "padure" de genul acesta sau chiar de dascali corupti, iar omul de rand cere socoteala intregii tagme didactice ( adica esti bagat la gramada cu toti acesti trepadusi)!!!!!!!!!!!!!!!!
Am fost pusa intr-o situatie similara in calitate de parinte : la ora de ed. fizica fiul meu a fost silit sa dea probele sportive intr-o zi caniculara pt satisfactia pers. a respectivului distins coleg al meu , prof. de ed.sportiva, In contextul in care fiul meu avea scutire, avand astm bronsic.
Urmarea a fost : lipotimie, diagnostic in urma caruia l-am dus de urgenta la spital la perfuzii, unde si-a revenit. Si am fost anuntata de catre elevi ca i se facuse rau, deoarece dl.profesor era in cancelarie la aer conditionat,unde citea ziarul.
Ii puteam face rau d.p.v. legal, dar am preferat sa constat ca nu exista acel om,si-l ignor si-n ziua de azi ; mi se face lehamite cand vad asa de multa nesimtire si prefer sa-l las pe D-zeu ca sa delibereze.
Oricum trebuie sanctionat zdravan............ca sa nu zic dat afara!!!!!!!!
Oare cand se va face " curatenie" prin tara asta?????????
Ca profesor cu experienta, cred ca sunteti de acord ce sistemul nostru este imbacsit de insi cu diploma, care altadata ar fi privit lung catre o cancelarie.
Daca atunci trebuia sa fii al naibii de bun ca sa intri in sistem, acum e suficient sa vrei. Exemplu: concursul de titularizare. Subiectele la limba romana au fost de dificultate medie. Candidatii s-au plans ca au fost extraordinar de grele. Eu ma intreb: au trecut prin scoala? Daca da, cum de au luat licenta? Mie mi s-au parut mai dificile subiectele de bac decat cele de la titularizere. Si asta se intampla de ani buni....
Pur si simplu ramanem blocati cum ar zice copiii din ziua de azi ( expresie care nu ma deranjeaza.............)de atata nesimtire de " Romania".
Cred ca ar fi nevoie de zile si nopti intregi ca sa putem dezbate subiectul si tot am avea nevoie....
Am zis si o voi repeta la nesfarsit : in primul rand invatamantul este deficitar la pregatirea pshiho-pedagogica ( am observat ca se noteaza din ce in ce mai mult pe partea de disciplina, nicidecum pe merite - adica atunci cand nu pot stapani o clasa /un elev li se da test sau nota 2), dupa care urmeaza carenta de specialitate...
Sunt foarte multe cadre care habar nu au de metodica predarii , etc. si care vin doar de dragul de a-si etala "privilegiul" de a fi profesor.
Nu trebuie uitat ca in meseria aceasta noi trebuie sa iubim copiii. Acesta este categoric punctul meu de vedere , care mi-a si atras antipatii din partea unor colegi ( dar nu ma intereseaza/afecteaza nicidecum).
Desi nu sunt in varsta ( am doar 38 de ani) si o experienta de 15 ani vechime la catedra cu rezultate foarte bune pot sa va spun ca ma simt foarte, foarte bine atunci cand fosti elevi ma suna sau ma saluta pe strada cu drag si ma imbratiseaza sau ma contacteaza in diverse probleme de consiliere.
Imi iubesc foarte mult meseria si elevii, iar ei simt lucrul acesta ( doar discutam de legea compensatiei - ce dai, aia primesti.......)
Va doresc numai bine!
prof. Nicoleta Mitea ( foxi)
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
foxi, utilizator
foxi a scris:

ma simt foarte, foarte bine atunci cand fosti elevi ma suna sau ma saluta pe strada cu drag si ma imbratiseaza sau ma contacteaza in diverse probleme de consiliere.

- ce dai, aia primesti...
prof. Nicoleta Mitea ( foxi)

Devotamentul pentru profesie si pentru copiii pe care ii educi se masoara in timp, prin gesturile si respectul fostilor elevi, respect care creste direct proportional cu timpul care trece.

Felicitari d- na profesoara Nicoleta Mitea, primiti ceea ce ati dat =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comportamentul unui cadru didactic Raluca Stefan Raluca Stefan Buna ziua, Am aflat in jurul datei de 24 mai 2018 ca fiica mea care are 13 ani si jumatate si este clasa a VII-a (acum a trecut a VIII-a) a ajuns de doua ... (vezi toată discuția)
Art.180 din codul penal Stelian Gaus Stelian Gaus Buna ziua! In data de 22.10.2009, fiica mea, eleva in clasa a V-a, a fost agresata de catre un cadru didactic in timpul orei. Mai exact, la acel moment, o ... (vezi toată discuția)
Discriminarea tinerilor la locul de munca? arhontele arhontele Personalul didactic din invatamant cu mai putina vechime \"beneficiaza\" de : -ore de predare plasate spre sfarsitul programului - mai multe ore de predare ... (vezi toată discuția)