avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune-solutie urgenta va rog!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune-solutie urgenta va rog!!

Buna ziua ! Am o problema mare.prietenul meu are o casa pe numele tatalui care e decedat. Tatal lui inainte de a trai in concubinaj cu mama lui a mai fost casatorit, si din aceea casatorie a rezultat un copil. Au trecut peste 30 de ani de la divortul lui. Urma surorii vitrege a prietenului meu s-a pierdut. acum prietenul meu vrea sa vanda casa si am inteles ca si sora vitrega are dreptul. Cum facem mai departe? care e procedura legala? E foarte greu sa dam de ea! Plus ca noi am facut renovari importante la casa aceea si nu am vrea sa impartim suma de bani cu altcineva. Va rog poate sa imi de a cineva o solutie!!???. Va multumesc. Astept un raspuns. :(
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:23, 30 Octombrie 2007
din pacate nu veti putea face nimic fara sa dezbateti succesiunea......pt asta veti avea nevoie de sora....fie aflati adresa ei si o chemati la notar pt succesiune....fie incepeti procedura succesiunii in instanta unde la forta majora se admite citarea prin publicitate.....dar fara ea nu se poate......cheltuielile facute de voi le dovediti acolo....
Eu as merge pe procedura notariala intai... dureaza mai putin, desi cea prin instanta e mai ieftina (de regula) si mai grreu de atacat.
Deci... depinde ce va intereseaza mai mult, exista avantaje si dezavantaje.
Puteti sa imi da-ti detalii? Care sunt avantajele si dezavantajele? sper ca nu sunt prea insistenta dar vreau neaparat sa rezolv problema asta. va multumesc pentru intelegere.
Nu ne-ati comunicat un aspect important - De cat timp a decedat tatal prietenului dvs.?

Nu e suficient sa ai doar calitatea de fiica a defunctului. Mai trebuie facuta si acceptarea succesiunii in termenul legal.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2007
romascanu, moderator
Nu prea va pot da detalii asa, generic... Ar insemna sa va descriu in amanunt ambele proceduri, iar cea de instanta ar fi cam doua volume groase de teorie.
Ideea unei consultatii juridice este sa spuneti unui jurist/avocat/notar care este situatia si cam cum va doriti sa se rezolve, astfel ca din toate variantele posibile el sa vi le arate pe cele mai apropiate de dorinta dv. Ca nu va duceti la medic si, in loc sa-i spuneti ce va doare, il intrebati despre toate bolile posibile...
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune skoyles skoyles Fiind noua , pentru inceput vreau sa salut toti utilizatorii acestui forum si sa multumesc adminilor pentru stralucita idee de a \'\'construi\'\' acest forum ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala mia21 mia21 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie ce proceduri trebuie urmate in urmatoarea situatie: Parintii prietenului meu au un apartament pe numele lor. Tatal ... (vezi toată discuția)