avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

neata!speta mea este urmatoarea : tatal meu face un contract de intretinere catre o persoana dar dupa cate stiu eu doar cu privire la imobil, nu si la bunurile mobile.eu stiu ca era vorba si de o suma de bani care nu figura in nici o conventie initial a spus inainte sa moara ca-mi da mie suma de bani dupa ce o scoate de la banca dar la cateva zile de la vizita mea a decedat.
intrebarile mele sunt:
1.- cum a putut fi scos certificat de deces fara mine?
2.- ce actiune pot face eu acum pt bani , bunuri mobile? cumva o actiune de face?
3.- pentru imobil actiune de anulare a contractului de intretinere? multumesc
Cel mai recent răspuns: DANIELA TONICA , Avocat 09:53, 30 August 2010
Certificatul de deces se elibereaza pe baza certificatului medical constatator al decesului eliberat de medic.
Se elibereaza persoanei care il solicita...... pe baza de semnatura.
Puteti solicita anularea / nulitatea contractului de intretinere daca puteti proba ca a fost incheiat cu nerespectarea conditiilor cerute de lege sau rezolutiunea acestuia daca nu a fost respectata claza de intretinere din contract....
Banii de la banca ii puteti solicita pe baza hotararii judecatoresti ce atesta calitatea dv. de mostenitor sau pe baza certificatului de mostenitor. Bunurile mobile de asemenea...... iar daca acestea sunt in posesia intretinatorilor pe calea actiunii in revendicare mobiliara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare contract de intretinere boscom boscom fiul tatalui poate ataca contractul de intretinere facut pe numele unor nepoti din partea sotiei?(sotia a decedat acum 3 ani)se poate cere reductiunea ... (vezi toată discuția)
Succesiune - cum? unde? ptrclavinia ptrclavinia succesiunea se poate face la orice cabinet notarial vreau eu? in orice oras? ce acte am nevoie pt succesiune? precizez ca sunt unica mostenitoare. unde imi ... (vezi toată discuția)
Mostenire g80 g80 Buna ziua, tatal meu a murit, are un cont in banca si mai multe bunuri. Doresc sa fac succesiunea pe o parte din bunuri, daca se poate. M-ar interesa mai mult ... (vezi toată discuția)