avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiu
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiu

In urma promovarii examenului de primire, se poate incheia contractul de formare profesionala initiala cu un avocat indrumator, inscris in alt barou decat cel in care candidatul s-a inscris pentru examen si in care a declarat ca doreste sa-si desfasoare activitatea ?
Legea 51/1995 si Statutul nu conditioneaza efectuarea stagiului cu un avocat indrumator din cadrul aceluiasi barou ci doar obliga stagiarul sa participe la conferintele de stagiu organizate de consiliul baroului in care este inscris ca stagiar si la formele de invatamant organizate de INPPA. Mai mult,art.18 din L51/1995 stabileste: "Activitatea unui avocat stagiar poate fi indrumata numai de avocati definitivi cu o vechime de cel putin 6 ani in aceasta calitate si care se bucura de o reputatie profesionala nestirbita" - nu se conditioneaza in niciun fel apartenenta la acelasi barou a stagiarului si a indrumatorului.
Poate cineva sa-mi dea mai multe lamuriri, va rog ? Exista astfel de situatii in practica?
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 11:01, 30 August 2010
nu cunosc nici o astfel de situatie in practica, dar de ce nu mergeti sa discutati cu decanul baroului respectiv?
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un avocat pentru a fi indrumator? sergiu balint sergiu balint ce conditii trebuie sa indeplineasca un avocat pentru a putea sa isi ia un avocat stagiar? (vezi toată discuția)
Profesare ca avocat stagiar Camy321 Camy321 Buna ziua! Am promovat examenul de admitere in profesia de avocat ca avocat stagiar dar in prezent desfășor o activitate salariata. Nu am depus juramantul de ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, As dori mai multe informatii despre ce implica a fi avocat stagiar. Dupa admiterea in examen, este necesar sa gasim un avocat care sa ne ... (vezi toată discuția)