avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale declaratie administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

declaratie administrator

Poate administratorul unei societati sa dea o declaratie pe proprie raspundere cu privire la activitati ale societatii, pentru perioada in care acesta nu era administrator?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 22:54, 30 August 2010
nu, pentru ca se presupune ca nu le cunostea!
si cum as putea acoperi aceasta perioada?
autoritatile fiscale imi cer o declaratie; nu se poate pune problema sa gasesc vechiul administrator
Nu va fi necesar sa depuneti o justificare in acest sens, daca nu aveati calitatea de administrator in acea perioada.
Solicitati un istoric de la registrul comertului din care sa rezulte de catre cine s-a facut administrarea societatii de-a lungul timpului. Acest istoric il prezentati autoritatilor fiscale pentru a face dovada ca nu aveati calitatea de administrator pentru perioada de care faceti vorbire, la care eventual anexati si o declaratie.(inutila din punctul meu de vedere daca prezentati istoricul de la registrul comertului)
BAFTA!
Cand ati preluat functia de administrator al societatii, se presupune ca ati facut-o in cunsotinta de cauza si v-ati pus la curent cu situatia societatii, ati studiat evidentele si documentele societatii, in general, pentru a sti in ce va bagati.

Chiar daca altcineva a administrat societatea in acea perioada, repectiva persoana nu ar mai putea sa semneze o declaratie pe proprie raspundere, pentru ca nu mai are aceasta calitate in societate.

Declaratia pe proprie raspundere trebuie sa o dati tot d-voastra, dar in cuprinsul ei trebuie sa va referiti la faptul ca ati luat la cunostinta (din documentele societatii, etc) ca in perioada respectiva societatea a efectuat anumite activitati, etc..
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
Primoris SRL, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Probleme privind o cesiune angelmugler angelmugler Persoana pentru care am lucrat a preluat o firma prin cesiune de la un partener de afaceri, aceasta urmand a fi pe numele meu si al fiului lui, 50%-50%, ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social si asociat unic ilmir ilmir Buna seara Am si eu o problema vreau sa preiau firma tatalui meu si sa ii mut sediu in alt judet daca imi poate spune si mie ce pasi trebuie sa parcurg caci ... (vezi toată discuția)