avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa concediu crestere copil

sunt o muncitoare necalificata si de curand am aflat de la seful meu ca vrea sa faca restructurari, eu mai am 2 luni din concediul ingrijire copil si sunt interesata daca poate sa ma dea in somaj pe motive financiare. mentionez ca taoate fetele care lucreaza acolo sunt muncitoare necalificate. in situatia mea mai sunt inca 2 fete.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:31, 30 August 2010
1. Cu cateva zile inainte de terminarea CCC pana la 2 ani mergeti la angajator si faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Daca angajatorul spune ca nu mai are nevoie de dvs. inseamna ca a desfiintat locul de munca si va concediaza cu art.65 din Codul muncii si puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. In cazul concedierii trebuie sa respecte prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa-mi semnez demisia Niculescu C-tin Ilie Niculescu C-tin Ilie sunt electrician intr-o societate comerciala cu contract de munca nedeterminat.Am fost in concediu medical si cand m-am intors la servici angajatorul mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc? enelarisa2002 enelarisa2002 BUNA ZIUA,AS VREA SA STIU DACA POT INTRA IN SOMAJ DUPA CIC. INAINTE SA INTRU IN CIC AM LUCRAT APROX.2 ANI SI ACUM PATRONII MI-AU ZIS CA NU MAI AU NEVOIE DE ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii Towelie Towelie Buna ziua, M-ar interesa in ce conditii se acorda salariile compensatorii la o societate comerciala privata, avand in vedere ca se face o restructurare ... (vezi toată discuția)