avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criterii avute in vedere la o concediere colectiva ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criterii avute in vedere la o concediere colectiva intr-o firma privata

In cazul unei firme private, este legal ca primul criteriu de disponibilizare sa fie cel social (adica sint favorizati angajatii care au copii chiar daca profesional sint mai slabi)? Dupa mine, pe primul loc ar trebui sa fie valoarea si performanta angajatilor, nu criteriul social. Spuneti-mi daca este legal asa ceva: sa fie data fara un angajat care este mai bun profesional dar nu are copii si sa ramana un angajat mai slab pregatit dar cu copii??? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 1 Septembrie 2010
Criteriile sint exact cele scrise de dvs.in mesajul de ieri, ora 15:36. Am primit o notificare din partea angajatorului exact cu textul prezentat de dvs.
La ce va referiti cand spuneti ca: "dar daca va hotarati sa actionati in judecata, trebuie sa faceti dovada afirmatiilor dvs."? La ce afirmatii ale mele va referiti ca trebuie sa le dovedesc?
Se refera la faptul ca dvs doriti ca , concedierea sa se faca dupa valoarea profesionala a angajatilor... ceea ce ar implica faptul ca trebuie sa dovediti ca sunt salariati care au o valoare profesionala sub a dvs si nu sunt concediati .... nu stiu in ce masura acest aspect va fi luat in seama de catre instanta.
Ca dovada in acest sens, am un proces verbal in care se precizeaza clar de catre firma ca eu am luat o nota mai mare ca si un alt coleg de pe acelasi post dar el ramane pt.ca are un copil in intretinere, iar eu sint disponibilizat intrucat se aplica criteriul social cu prioritate! Ei imi spun ca asa e legea, ca pe primul loc in orice firma este criteriul social !!!
Intr-adevar, in lege - asa cum am mai spus - primeaza criteriul social si nu cel al valorii profesonale.
Parerea mea este ca incercarea moarte n-are ...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criteriile avute în vedere, potrivit legii pentru stabilirea ordinii de prioritate la concedierea colectiva bcfbmv bcfbmv Buna seara, Stie cineva care sunt criteriile dupa care se face concedierea din cauza diminuarii volumului de munca? (vezi toată discuția)
Criterii disponibilizari marinica71 marinica71 lucrez la stat si vin disponibilizarile,sunt reglementate prin lege criteriile de disponibilizare sau ramane la latitudidea directorilor sa dea afara pe cine ... (vezi toată discuția)
Cei protejati de codul muncii impotriva concedierii AllexCT AllexCT Nu gasesc nicaieri ce persoane pot fii protejate impotriva concedierii colective. Daca lucrez la o firma de 12 ani si mai am 2 ani pana la pensionare pot fii ... (vezi toată discuția)