avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda Politia Comunitara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda Politia Comunitara

Am oprit intr-o statie de taxi in data de 14.08.2010 si la iesirea dintr-o farmacie 2 politisti comunitari imi completau procesul verbal de contraventie. Desi in statie mai erau locuri libere pentru taxiuri. Nu am semnat procesul verbal, pentru ca nu stiam ca e statie de taxi, statia respectiva amenajandu-se recent. Pe proces scrie ca pot face plangere in decurs de 15 zile (calendaristice sau lucratoare?, din data de 14 sau de cand l-am primit acasa prin posta? ). Adresa o am in Timisoara dar lucrez in Resita. Pentru motivul ca nu l-am semnat am primit amenda ? Ca pe procesul verbal scrie si avertisment. Sunt la prima abatere de genul asta si nu era normal sa mi se de-a avertisment. E prima oara in viata cand am de-a face cu autoritatile si habar n-am cum sa procedez. Multumesc
Cel mai recent răspuns: mishu83 , utilizator 21:35, 1 Septembrie 2010
Pai este bine ca ati primit avertisment pentru ca nu trebuie sa scoateti bani din buzunar. Mai grav era daca scria: Stabilesc amenda in suma de:......lei
Asta e si una din probleme ca fiind la prima abatere, prima problema cu Politia Comunitara, in loc de avertisment mi-au dat direct amenda.X-(
mishu83 a scris:

Asta e si una din probleme ca fiind la prima abatere, prima problema cu Politia Comunitara, in loc de avertisment mi-au dat direct amenda.X-(


In acest caz, contestati, in termen, procesul-verbal, dar pe motive de nulitate, altele pe care le-ati invocat (desi in statie mai erau locuri libere pentru taxiuri; nu stiam ca e statie de taxi, statia respectiva amenajandu-se recent; sunt la prima abatere de genul asta si nu era normal sa mi se de-a avertisment) pentru ca aceste nu sunt motive.
Am inteles, dar cu cele 15 zile de contestatie, cum se calculeaza, lucratoare ? calendaristice ? de la data primirii amenzii ? sau de cand am luat-o la cunostiinta, adica de cand mi-a venit acasa prin posta ?
O.G. nr. 2 din 2001 prevede ca impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
De regula, intr-un act normativ cand teremeul se refera la zile lucratoare, acest fapat este trecut in cuprinsul lui.
Deci, calendaristice.

Alte discuții în legătură

Am primit amenda ca am baut o bere.vreau sa contest,am sanse? lory83_ro lory83_ro Fapta s-a intamplat acum aporximativ o luna,si abia de 2 zile am primit prin posta un PV de care habar nu aveam.Mai exact,afalndu-ma la un magazin de la ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie proces verbal Daniela005 Daniela005 Buna seara!As dorii sa stiu cum se calculeaza cele 15 zile ptr depunerea contestatiei?Inclusiv ziua primirii pv?Si ma gandesc ca,cele 15 zile, sant zile ... (vezi toată discuția)
Amenda de la oficiul pentru protectia consumatorului hmadalina hmadalina Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Azi au venit cei de la protectia consumatorului si mi-au dat ameda 500 lei deoarece nu erau afisate ... (vezi toată discuția)