avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen contestatie proces verbal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen contestatie proces verbal

Buna seara!As dorii sa stiu cum se calculeaza cele 15 zile ptr depunerea contestatiei?Inclusiv ziua primirii pv?Si ma gandesc ca,cele 15 zile, sant zile calendaristice nu lucratoare?....multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela005 , utilizator 23:17, 1 Noiembrie 2016
Daniela005 a scris:

Buna seara!As dorii sa stiu cum se calculeaza cele 15 zile ptr depunerea contestatiei?Inclusiv ziua primirii pv?Si ma gandesc ca,cele 15 zile, sant zile calendaristice nu lucratoare?....multumesc


Se calculeaza 15 zile calendaristice, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte.
Buna seara,

Ziua in care s-a comunicat procesul verbal si ziua in care se implineste termenul nu se numara la calcularea celor 15 zile - reprezentand termenul legal de formulare a contestatiei.

Da, cele 15 zile sunt calendaristice, nu lucratoare.

In situatia in care imi veti spune data comunicarii/inmanarii procesului verbal va pot ajuta cu calculul efectiv al termenului.

Buna seara! Pe data de 26 oct l-am primit prin posta.... Stiti cumva,daca este tot dosarul facut,poate altcineva sa-l depuna?
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2016
Daniela005, utilizator
11 noiembrie este ultima zi in care puteti sa depuneti la instanta de judecata plangerea contraventionala formulata impotriva procesului verbal contraventional comunicat.

Pentru a evita eventuale discutii cu privire la tardivitatea formularii plangerii va sfatuiesc sa depuneti contestatia inainate de implinirea termenului.
Da,multumesc!Problema este ca trebuie sa-l trimit probabil prin posta,daca nu poate altcineva sa depuna actele in locul meu(bineinteles cererea am facut-o,semnat-o,personal)deoarece este in alta localitate,decat cea de domiciliu..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal violyd violyd buna seara termenul de 15 zile pentru contestatie auto se refera la zile lucratoare sau calendaristice (vezi toată discuția)
Termen depunere contestatie rickysz74 rickysz74 As dori sa stiu cum se calculeaza trmenul de 15 zile in care se poate contesta un proces verbal.Mai exact daca procesul verbal a fost comunicat in data de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie invalid? MihaiNicolae99 MihaiNicolae99 Pe data de 24 octombrie am primit o amenda pentru oprirea in locul interzis opririi iar pe procesul verbal scria ca se pot achita 145 de lei in 2 zile ... (vezi toată discuția)