avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intampinare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intampinare

cum trebuie sa trimit o intampinare judecatorie si ce trebuie sa cupinda ea?eu sunt reclamanta.:O
Cel mai recent răspuns: agathanucristi , utilizator 13:27, 31 August 2010
Paratul este cel care are obligatia formularii unei intampinari, care va cuprinde mijloacele sale de aparare si exceptii de fond si procedura, daca este cazul.
avocat Cristina Popescu
Obligativitatea relativa a depunerii unei intampinari cade in sarcina paratului, nu a reclamantului, ceea ce inseamna ca dvs. nu trebuie sa depuneti intampinare pentru ca nu este cazul.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
eu i-am spus judecatorului,dar el a spus ca pana la urmatoarea data sa depun intampinarea.chiar si in citatie mi-a cerut acelasi lucru. ce sa fac?
Intampinarea este mijlocul procedural pe calea careia paratul se apara fata de pretentiile reclamantului si ea trebuie sa indeplineasca conditiile prev de art.115 c.proc.civ., insa in situatia in care paratul depune o intampinare- cerere reconventionala prin care capata o dubla calitate procesuala atat de parat cat si de reclamant ( situatie in care paratul are la randu-i pretentii de la reclamant) atunci reclamantul poate formula la randu-i intampinare cu privire la cererea reconventionala formulata de catre acesta.
Mai pe intelesul dvs. -daca s-a formulat si cerere reconventionala de care parat, doar atunci aveti posibilitatea sa va aparati in calitate de reclamant ( avand calitate si de parat fata de cerere reconventionala ) pe calea unei intampinari fata de cererea formulata de catre parat, fiind singura situatie in care reclamantul formuleaza si intampinare.
Intampinarea cuprinde:
-exceptii de procedura ( daca sunt de invocat),
-raspunsul la capetele de cerere ale acestuia,
-dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat de cerere ( probele- martori, inscrisuri, interogatoriu),
-semnatura,
- se adreseaza presedintelui instantei si se depune in atatea exemplare cati parati sunt plus un exemplar pentru instanta.;)
paratii au cerut doar o amanare ca sa-si angajeze avocat,iar aceasta le-a fost abrobata si ne-a dat un alt termen, cu toate ca eu nu am fost de acord.

Alte discuții în legătură

Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Intampinare reconventionala? Filimon Aurel Filimon Aurel Am avut astazi al doilea termen in procesul intentat impotriva angajatorului. La primul parata a amanat pentru lipsa de aparare. Acum la cel de-al doilea a ... (vezi toată discuția)
Intampinare la a 2-a infatisare se poate? lana51 lana51 intr-un proces cu Asociatia de proprietari, s-a amanat cauza pe o alta data! cum se cheama actiunea pe care o pot face impotriva reclamantului? se numeste tot ... (vezi toată discuția)