avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reducere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reducere pensie alimentara

As dori sa stiu daca in urma reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor se poate cere in instanta reducerea proportionala a pensiei alimentare, fara a mai urma "regula ultimelor 6 luni.

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: nora_vasilescu , utilizator 09:16, 2 Septembrie 2010
Depinde cum a fost stabilita pensia de intretinere: ca suma fixa sau procent din venit. Daca e procent din venit, se va reduce corespunzator. Daca e suma fixa, va puteti adresa instantei.
Atunci cand a fost stabilita, pensia de intretinere reprezenta o suma fixa care la vremea respectiva era egala cu 1/4 din salariu. Institutia continua sa retina aceeasi suma, chiar daca salariul s-a diminuat cu 25%.
In aceste conditii, avocatul consultat a spus ca "regula" venitului pe ultimele 6 luni nu s-a schimbat! Mi se pare nedrept si incorect, mai ales ca banii odata dati, nu cred ca se mai recupereaza.
Multumesc
oricum se va face media.
Multumesc pentru raspunsuri.
As dori, daca se poate, sa-mi spuneti ce inseamna "se va face media": daca salariul a scazut incepand cu luna iulie, iar fiul meu plateste in continuare suma stabilita anterior, cum i se va face dreptate din punct de vedere financiar?
Cum este pensia fiului dvs. stabilita in suma fixa sau in procent pentru ca este important acest detaliu?
Am revazut raspunsul de mai sus "ati spus ca pensia este in suma fixa", in acest caz este necesara promovarea unei actiuni de reducere pensie avand in vedere scaderea salariului cu 25 % avand in vedere ca potrivit art.94 al.2 c. fam.-intretinerea poate fi micsorata dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui care o primeste., iar al. 1 prevede ca intretinerea este datorata portrivit nevoii celui care o cere dar si avand in vedere si mijloacele ce urmeaza a o plati.;)
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Boc si pensia alimentara mancipri mancipri bugetarii care au de platit pensii alimentare pentru copii lor si carora li se va diminua salarul cu 25% , vor putea cere in instanta , in baza \" legii boc ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere in cazul reducerii salariului cu 25% cris_deo cris_deo buna ziua. exista probabilitatea ca statul sa reduca salariile atat la bugetari cat si la companiile de stat cu 25%. la stabliirea pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara LaurentiuF LaurentiuF Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea unui aspect privind calculul pensiei alimentare, pentru speta de mai jos: In urma divortului din ... (vezi toată discuția)