avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... firma cu datorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

firma cu datorii

Sunt administratorul unei firme cu datorii. (credit la o banca, datorii la stat si furnizori neachitati)
As dori sa stiu daca vand firma cel care o cumpara preia datoriile?
In contractul de cesiune trebuie specificate exact sumele?
Sau exista o formulare anume din care sa rezulte acest lucru?
Daca imi poate raspunde cineva as fi recunoscatoare!
Va multumesc anticipat!:)
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 09:46, 14 Noiembrie 2007
Depinde de cum se va incheia contractul de vanzare-cumparare a firmei. Cumparatorul poate prelua firma cu datorii daca doreste acest lucru, dar s-ar putea sa scada din pretul vanzarii datoriile in caz ca accepta acest lucru.
In cazul in care preia si datoriile, in contract trebuie specificate exact sumele, sau exista o formulare anume din care sa reiasa ca a luat la cunostinta situatia firmei...???
e mai bine sa se precizeze sumele respective si ce reprezinta ele.
Trebuie precizat expres ca se preiau toate datoriile firmei si ca tu ca si administrator esti descarcata de toate.
Cu toate acestea, trebuie sa te informez ca practica instantei nu e unitara in sensul ca au fost cazuri cand s-a antrenat raspunderea tuturor administratorilor de catre judecatorul sindic cu toate ca se cesionasera partile sociale si se schimbasera administratorii avand la baza contracte beton.
In opinia mea, consider ca daca intomesti un contract ok atunci nu ar trebui sa ai probleme.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma cu datorii noagy noagy Am o firma mica care de-a lungul timpului a acumulat datorii la stat , as dori s-o vand sau s-o donez , întrebarea este daca pot face acest lucru fara a plati ... (vezi toată discuția)
Societate cu probleme paul_ct paul_ct Buna seara. Vreau sa va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat in problema cu care ma confrunt. In urma cu un an am cumparat un srl de la o anumita persoana, ... (vezi toată discuția)
Preluare afacere ioanpetrovan02 ioanpetrovan02 va salut , a-s vrea si eu o informatie ,,, vreau sa preiau o afacere , un magazin alimentar , dar firma respectiva are datorii si nu se poate inchide s-au ... (vezi toată discuția)