avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... despre filiala fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

despre filiala fundatie

buna ziua as dori sa stiu mai multe despre ce este necesar de a deschide o filiala a unei fundatii.in primul rand membrii fondatori m-au numit director in filiala si urmeaza sa depun actele ptr inscrierea filialei.cine hotaraste membrii noii filiale? eu ca director sau mambrii fundatiei mama? si cum?
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 16:46, 22 Februarie 2011
OG nr.26/2000 prevede


Art. 13. - (1) Asociaţia/fundatia îşi poate constitui filiale, ca structuri teritoriale, cu un număr minim de 3 membri, organe de conducere proprii şi un patrimoniu distinct de cel al asociaţiei.

(2) Filialele sunt entităţi cu personalitate juridică, putând încheia, în nume propriu, acte juridice în condiţiile stabilite de asociaţie prin actul constitutiv al filialei. Ele pot încheia acte juridice de dispoziţie, în numele şi pe seama asociaţiei/fundatiei, numai pe baza hotărârii prealabile a consiliului director al asociaţiei/fundatiei.

(3) Filiala se constituie prin hotărârea adunării generale a asociaţiei/fundatiei. Personalitatea juridică se dobândeşte de la data înscrierii filialei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.

(4) În vederea înscrierii filialei, reprezentantul asociaţiei/fundatiei va depune cererea de înscriere, împreună cu hotărârea de constituire a filialei, statutul, actul constitutiv, actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial ale acesteia, la judecătoria în a cărei circumscripţie teritorială urmează să-şi aibă sediul filiala. Dispoziţiile art. 6 şi ale art. 9-12 sunt aplicabile în mod corespunzător.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
Elena Perianu, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere filiala ong lili77 lili77 Buna ziua ,as dori si eu sa stiu ce acte trebuie pentru inscrierea filialei ;sediul social este in Bucuresti iar eu as dori sa deschid(inscriu) filiala si in ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala federatie aricici aricici daca poate cineva sa-mi precizeze actele necesare a fi depuse la Tribunal, in vederea infiintarii unei filiale a unei Federatii Nationale (vezi toată discuția)
Cuantum patrimoniu filiala fundatie alnajar alnajar Buna tuturor, Stie cineva care este cuantumul patrimoniului alocat unei filiale a unei fundatii? Cum se calculeaza?Este o suma fixa? Am cautat un rasp. in ... (vezi toată discuția)