avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident in parcarea amenajata in fata unui magazin
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident in parcarea amenajata in fata unui magazin

In parcare la kaufland, domeniu privat, eu mergeam pe directia inainte iar un logan a intrat in partea dreapta masinii mele avariindu-mi portiera dreapta fata, portiera dreapta spate doar o parte, aripa intre roata si portiera si mi-a indoit roata! am mers la politie insa politia a spus ca eu sunt vinovat pt neacordare prioritate de dreapta! mi-a dat amenda de 180 de lei si mi-a suspendat permisul pt 60 de zile! intrebarea mea este daca aceasta amenda si masura complementara de retinere a permisului pt accident pe domeniu privat este corecta si ce as putea face eu in aceasta situatie? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 15:33, 1 Septembrie 2010
Puteti incerca o contestatie la procesul verbal intocmit in termen de 15 zile de la primirea acestuia. Cel mai bine e sa consultati un avocat specializat.
Chiar daca este domeniu privat , parcarea si respectiv acea amenajare din fata magazinului este deschisa accesului populatiei si a vehiculelor rutiere , exista artere de circulatie , locuri de parcare delimitate si indicatoare si marcaje rutiere . Astfel , este considerata si aceasta parte integranta din drumul public , asa cum este definit acesta de OUG 195/2002 , art 6 pct 14
"drum public – orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile".
am inteles ca este considerat drum public, dar in cazul mai sus mentionat ce rezolutie ar putea avea daca depun contestatie pentru anularea procesul verbal? va multumesc
Daca va dati seama ca este asimilat drumului public , respectiv acesta este singurul motiv pe care va intemeiati plangerea contraventionala , in opinia mea riscati sa fie respinsa ca nefondata .
Verificati totusi indeplinirea conditiilor de continut instituite de art 16 din OG 2/2001 si eventuala existenta a motivelor de nulitate absoluta a PV prevazute de art 17 din OG 2/2001 .
nu am observat nereguli decat ca, din prostie si neatentie, am semnat la insistentele agentului constatator, instintarea de plata din procesul verbal in alb, nu era copletat nimic! acest lucru ma ajuta pentru a nu-mi fi respinsa cererea de anulare a pv?

Alte discuții în legătură

Neacordare de prioritate! lesko lesko Buna ziua, Agentul constatator a gresit incadrarea juridica a faptei(am intrat intr-o intersectie in care se intalnesc patru drumuri locale, eu ma deplasam ... (vezi toată discuția)
Trecere strada colț intersecție ilarion_tgv ilarion_tgv Bună seara, În aceasta seara, tocmai am fost santionat ca, am trecut strada prin loc nepermis, conform specificatiilor agenului de politie. În realitate ... (vezi toată discuția)
Vreau sa contest un proces verbal Andrei Lucian Ionut Andrei Lucian Ionut Buna seara in primul rand, Acum cateva zile un agent rutier mi-a retinut permisul deoarece a sustinut ca nu am acodrat prioritate la trecerea de pietoni. ... (vezi toată discuția)