Am o fetitza de 3 ani care imi poarta numele eu nu mai sunt cu mama ei si asi dorii sa stiu cui trebe sa ma adresez pentru schimbarea numelui Cu mama ei nu am fost casatoriti niciodata...
Schimbarea numelui se poate face pe cale administrativa.
Cererea de schimbare a numelui se depune la primaria in raza careia aveti domiciliul, cererea trebuie sa fie motivata!!! (exista o lista cu motive intemeiate, recunoscute de lege dar cazul dvs. pe cit l-ati expus aici, nu se regaseste in acea lista) si sa fie insotita de urmatoarele acte :
- copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
- un exemplar al Monitorului Oficial al Romaniei, Partea a III-a, in care a fost publicat, pe cheltuiala solicitantului, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
- cazierul judiciar si cazierul fiscal ale solicitantului;
- orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare;
Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de catre tutore.
Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui, va hotari autoritatea tutelara.
Cand cererea este facuta de unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica (adica o declaratie facuta la notar).
Da' de ce? Daca sunteti tatal, nu puteti. Ma indoiesc ca ati fi doar binevoitorul care a acceptat sa fie tata. Dar, intr-o atare situatie (binevoitor), aveti posibilitatea actiunii in tagada paternitatii. Parca este si termen de prescriptie a actiunii. Oricum, opereaza un principiu "orice copil trebuie sa aiba un tata".:yes:
Am recitit mesajul. Nu puteti. Pe cale administrativa puteti sa vi-l schimbati dv.
daca va deranjeaza ca purtati acelasi nume, vi-l puteti schimba dvs, va casatoriti si luati numele sotiei
chiar daca nu veti purta acelasi nume, tot "tatal" fetitei sunteti si tot ii datorati intretinere.