avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Vreau sa fac un post de TV prin internet ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Vreau sa fac un post de TV prin internet (broadcast-non profit) !

Buna seara! Vreau sa-mi fac un post de televiziune (mai bine zis broadcast) pe internet prin intermediul studiourilor virtuale livestream.
Nu stiu ce fel de autorizatii, etc. imi trebuie mai ales ca prin intermediul studioului difuzez numai materiale (muzica etc.) dupa youtube sau dupa site-uri de videosharing (dupa cate stiu un "embed" e legal daca il pun pe vreun site,asa si cu studioul ,eu decat iau materiale de acolo fara sa descarc sau sa incarc nimic din calculatorul meu) -cred ca youtube are vreun parteneriat deoarece imi pot alege materialul direct din studioul virtual-.
Eu trebuie sa am Copyright daca folosesc materiale de pe site-uri videosharing sau cei care le-au pus ?
Am intrat pe siteul ANCOM-ului unde am gasit asta la "Întrebari frecvente" : :O
" Doresc sa transmit un post de televiziune/radio prin internet
Activitatea de transmitere a unui post de televiziune/radio prin intermediul internetului reprezinta un serviciu prin care se furnizeaza exclusiv continut, iar nu un serviciu de comunicatii electronice. In fapt, este vorba de punerea la dispozitia tertilor a unor informatii in format audio-video care pot fi accesate prin intermediul serviciilor de transmisiuni de date si acces la internet.
In consecinta, in masura in care transmiterea propriu-zisa a informatiilor este realizata de furnizorii serviciilor de transmisie de date si acces la internet, nu aveti obligatia de a obtine autorizarea ANCOM. Pentru a obtine informatii privind autorizarea continutului informatiilor transmise, va sugeram sa va adresati Consiliului National al Audiovizualului."
si apoi am intrat pe site-ul CNA unde am gasit asta la "Întrebari frecvente" : :O
" Am ascultat la postul „Z” care emite pe internet o emisiune în care sunt încălcate normele CNA.
Posturile de radio sau de televiziune care emit pe internet nu intră în competenţele CNA. "
Se inteleg ca de la aceste instituti nu-mi trebuiesc licente, etc.
Ce aprobari mai trebuiesc ? ;)
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Flexy, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreidan2 , utilizator 16:53, 29 Aprilie 2012
Eu zic ca intra in comptenetele CNA daca se considera post de televiziune sau de radio.
nu ai nevoie de autorizatie de la CNA, dar ai foarte mare grija cu ceea ce inseamna drepturi de autor asupra materialelor pe care le retransmiti. nu are relevanta daca tu doar preiei streamul si il retransmiti, fara a interveni asupra lui.
esti raspunzator pentru faptele tale, deci te sfatuiesc sa faci streaming doar pentru materialele pentru care ai drept de autor sau pentru care ai permisiunea sa faci acest lucru.
Un post de televiziune sau de radio pe internet nu sunt de fapt decat niste streamuri de date si nu ai treaba nici cu ANCOM si nici cu CNA. De fapt singura autorizatie valida la data este este cea de drepturi de autor de la UCMR-ADA, pentru muzica utilizata. Cererea de autorizare si contractul se gasesc pe situl UCMR-ADA, iar tariful este in functie de cate opere muzicale utilizati, de la 20 la 100 lei pe luna.
Multa bafta
Multumesc tuturor ! =D> Am inteles ca trebuie sa am licenta de la UCMR-ADA si ce trebuie sa platesc, ramane sa ma gandesc daca se merita sa dau banii acestia ( doar pentru cativa telespectatori,prietenii pe care-i am ) , ;) mai degraba ii las sa se uite pe youtube :D , fara sa mai intervin cu niciun tv .
Raspunsurile sunt binevenite pentru ca am aflat eu si altii cum sa intram in legalitate in cazul in care ne vom face TV pe internet .
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Flexy, utilizator
Licenta de la UCMR-ADA se da pt difuzarea intregului repertoriu mondial si de unde va luati muzica este foar treaba dvs, cu mentiunea ca licenta nu acopera eventualele surse nelegale. Daca e legal pe Youtube nu o poate stii nimeni, si cred ati mai vazut linkuri inactive cu mentiunea: content removed at the request of copyright holder.

Alte discuții în legătură

Licenta post radio online grigoirc grigoirc Buna ziua, Am cumparat de pe internet un post de radio online care il poti asculta in winamp pe acesta se aude muzica de pe youtube sau alte radio-uri ... (vezi toată discuția)
Taxa ucmr - ada pentru tv in magazin BudauMonica BudauMonica Lucrez la o societate ce comercializeaza bauturi alcoolice, tigari si ceva snaks-uri. Societatea detine un televizor pe cablu ce e pornit in permanenta pe ... (vezi toată discuția)
Licenta pentru a emite la un radio on-line andra_puyshor andra_puyshor Pentru a emite la un radio on-line iti trebuie licenta pentru muzica de vreme ce se plateste server-ul? (vezi toată discuția)