avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt de motorina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt de motorina

Am un vecin, care a fost prins cind fura din vagoane-cisterna ,motorina. A fost dus la politie anchetat, i s-a intocmit dosar penal dupa care a fost eliberat.
Ce i se poate intimpla ?
El nu a m-ai avut probleme cu politia.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: angelicutzy , utilizator 19:52, 13 Aprilie 2011
Buna seara, am si eu o situatie in care persoana in cauza a lucrat (ca sofer) acum aproximativ 1 an la o firma din strainatate. Acum la mai bine de 1 an de la incetarea activitatii in societatea respectiva fost cautat acasa de politie, fiind acuzat de delapidare si furt de motorina. Mentionez ca persoana in cauza in prezent nu se afla in tara, si persoana care a fost gasita la domiciliul lui a semnat o hartie in care spune ca nu se afla la domiciliu. Este asteptat sa se prezinte la politie peste cateva zile. Mentionez ca nu are antecedente. Ce se poate intampla??? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
angelicutzy, utilizator
tytysabye a scris:

Probabil Politia se va adresa detinatorului de cisterna sa vada daca sunt pretentii din partea lor, daca vorbeste cu cei de acolo sa nu depuna plangere pentru furt e foarte bine !

Odata ce organele au fost sesizate nu se mai pune problema unei plangeri deoarece actiune penala se pune in miscare din oficiu

Buna seara, am si eu o situatie in care persoana in cauza a lucrat (ca sofer) acum aproximativ 1 an la o firma din strainatate. Acum la mai bine de 1 an de la incetarea activitatii in societatea respectiva fost cautat acasa de politie, fiind acuzat de delapidare si furt de motorina.

Sofer acuzat de delapidare? Ce a facut acesta mai exact, a instigat, a fost complice?

Nu inteleg nici eu de unde poate exista acuzatia de delapidare avand in vedere ca este vorba de furt de motorina? Precizez ca furtul nu s-a produs din rezervor, cisterna, conducta.... sau nu stiu exact cum este considerat, faptul ca soferii au carduri pt alimentare, el in baza acelui card a furat motorina, indicat ar fi sa se prezinte la politie cand ajunge in tara? Si daca el nu este si nu vine in tara ce se poate face?
Si probabil firma la care a lucrat a facut sesizarea/plangerea pt ca Politia de aici nu cred ca avea cum sa se autosesizeze nefiind vorba de un furt efectuat in RO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasare dosar penal furt cfilip20 cfilip20 Buna ziua! Se poate clasa un dosar penal care este in etapa de cercetare, pentru un presupus furt de gaze naturale, dacă prejudiciul a fost recuperat si ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru furt caificat myau myau salut am un vecin care a fost prins in timp ce incerca sa extraga 250 m cablu cupru ROMTELECOM,a fost pus sa plateasca pagubele in valoare de 4800 ron .acu ... (vezi toată discuția)
Sustragere de motorina Miculescu Sorin Miculescu Sorin Ce ti se poate intimpla deca esti prins ca sustragi o cantitate de motorina de la o firma privata (vezi toată discuția)