avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea CIM de catrea angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea CIM de catrea angajat

Buna ziua, as dori sa stiu cum pot proceda in cazul in care angajatorul nu respecta contractul de munca mai exact art. 39 din codul muncii punctele a, b, c, si d (Art. 39. - (1) Salariatul are, în principal, următoarele drepturi: a) dreptul la salarizare pentru munca depusă; b) dreptul la repaus zilnic si săptămânal; c) dreptul la concediu de odihnă anual; d) dreptul la egalitate de sanse si de tratament; Stiu ca pot face o sesizare la ITM in sensul asta, dar mai departe care ar fi demersurile si consecintele acestei sesizari, in afara faptului ca as putea probabil sa-mi pierd locul de munca.
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 14:24, 1 Septembrie 2010
Buna ziua !
Precizati mai exact in ce consta nerespectarea prevederilor legale de catre angajator .
Aveti ca posibilitati : sesizarea ITM-ului si actionarea in judecata a angajatorului .
lucrez 230 de ore pe luna, in loc de 168 cum prevede contractul de munca. Orele nu-mi sunt recompensate nici prin plata orelor suplimentare, nici prin libere chiar daca lucrez si in weekend-uri. O zi lucratoare (luni-vineri) este platita cu aproximativ 45 lei pe cand pentru o zi de sambata sau duminica mi se dau doar 3 lei/zi.Mentionez ca lucrez un weekend da unul nu sambata lucrand 2 ture iar pentru un weekend lucrat mi se acorda ziua de luni liber. Concediul de odihna pe anul pe anul 2010 nu l-am luat cu toate ca am ajuns deja in septembrie si cand am cerut mi s-a zis ca nu se poate ca mi-am luat prea multe zile anul acestea. Dar in aceste multe zile se includ 2 concedii medicale si 10 zile de concediu de pe anul 2009 care abia mi-a fost acordat in luna iunie a acestui an. Sunt tratata diferentiat fata de colegul meu de la aceleasi departament. Eu in weekenduri lucrez sambata de dimineta de 8 la 10 seara si duminica de 8 la 8 seara si mi se acorda doar o zi de liber. Colegul meu lucreaza doar sambata de la 8 la 7 seara si are liber duminica si luni. Am incercat sa vorbesc cu sefa dar nu mi s-a dat nici un raspuns
Faceti o sesizare la ITM cu tot ce ati scris aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul meu... victoria20 victoria20 Buna seara!Am cateva probleme in ceea ce priveste dreptul meu la locul de munca si mai exact cu concediul de odihna. Sunat angajata intr-o firma de ... (vezi toată discuția)
Zile libere IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spuneti cu cate zile libere se recompenseaza o zi lucrata de sambata, duminica sau sarbatoare legala?sau mai bine zis, 8 ore inseamna ... (vezi toată discuția)
Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)