avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administratori/ directori SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administratori/ directori SA

C.I.M. al administratorilor(directorilor) se suspenda pe perioada indeplinirii mandatului acestora sau inceteaza de drept ? Asta deoarece la art.137^1(3) din Legea 31/1990 se arata ca se suspenda in timp ce art.V din OU82/2007 vorbeste de "incetarea de drept"?
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 18:29, 4 Noiembrie 2007
CIM al persoanei care ocupa functia de director inainte de aceste modificari inceteaza de drept. Daca insa este numit director un salariat al firmei (cineva care are functia de contabil , de exemplu) CIM-ul acestuia se suspenda pe perioada mandatului, urmand ca la expirarea acestuia sa revina pe functia avuta anterior numirii.
Imi permit sa mai pun o intrebare legata de aceasta problema a administratorilor din SA.
Daca in AGA se hotaraste ca administrarea firmei se atribuie unui administrator unic - intamplator si actionar majoritar-, cu cine va incheia acest administrator contractul sau de mandat?Cu alte cuvinte cine va semna din partea firmei? Se va imputernicii de catre AGA un actionar care sa semneze in numele ei?
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat pt.directorul general tana tana Avand in vedere modificarile aduse la Legea soc.com, 31/1990, prin L. 441/2006 si OUG 82/2007, conf.carora directorului ii inceteaza de drept CIM "prin ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau incetare cim? mihaela_1968 mihaela_1968 Daca un functionar a fost numit in 2005 director general, care regula trebuia aplicata: -suspendare contract individual de munca, conform art.137 indice 1 ... (vezi toată discuția)
Incetare contract idividual de munca magyari magyari Am o problema, mai bine zis o dilema si nu am reusit sa gasesc deocamdata o solutie clara. Este vorba de o societate pe actiuni, mai exact o institutie ... (vezi toată discuția)