avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Hotarare AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Hotarare AGA

Buna!
Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare:
Nerespectarea termenului de convocare atrage nulitatea absoluta sau relativa a Hotararii Aga?
Adica in loc de 10 zile s-a tinut aga la 9 zile.
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 12:32, 8 Noiembrie 2007
Nulitate relativa. Parerea mea...
Normele privind convocarea AGA (la SRL dar si la SA) nu sunt imperative, ci dispozitive. Ele au rolul de a proteja pe asociati.
Prin urmare, nerespectarea acestor norme va atrage sanctiunea anulabilitatii hotararilor emise de AGA in astfel de conditii.
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

interesanta TEMA...
sunt curios ce se intampla daca a 10-a zi cade intr-o Sambata sau Duminica....
Cum este normal sa se procedeze ???

Termenul de 10 zile este termen minimal! Ce te impiedica de ex.sa fixezi data sedintei in prima zi lucratoare ce urmeaza dupa cele 10 zile?
Inseamna ca v-ati cam grabit sa luati o decizie.
Dupa parerea mea, e vorba de nulitate absoluta care poate fi ceruta de orice persoana interesata.
In opinia mea, este evident faptul ca, nerespectand termenul, nu ati dat posibilitatea tuturor asociatilor sa se prezinte.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pentru cercetare disciplinara robertsega32 robertsega32 Termenul de 5 zile acordat salariatului pentru a se prezenta la cercetarea disciplinara, cum tebuie socotit. De exemplu, daca ii dau astazi comunicarea, 8 ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare aga in instanta Societatea de avocati Societatea de avocati " Gheorghita & Gheorghita " Buna ziua ! Va rog din suflet sa imi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: Hotararea AGA facuta fara respectarea termenului de convocare este lovita de ... (vezi toată discuția)
Convocare hotarare aga camiha camiha Intr-un SRL cu asociat unic- persoana juridica straina, hotararile AGA nu au fost precedate de convocare. Ce efecte ar putea avea lipsa unei ... (vezi toată discuția)