avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferente intre contractul de vanzare si antecontract. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferente intre contractul de vanzare si antecontract. drept de folosinta si drept de proprietate

Buna ziua.
Urmeaza sa semnez un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Am dat deja avansul atunci cand am semnat antecontractul. In antecontract scria clar ca vanzatorul se obliga sa vanda: constructia, cota din partile si dependintele comune plus terenul aferent si cota din drumurile de acces. Deci 4 lucruri clare. Ei bine in contractul de vanzare-cumparare scrie ca vanzatorul vinde un apartament si TRANSMITE CUMPARATORULUIL DREPTUL DE FOLOSINTA a: cotei din terenul pe care se afla blocul, cotei din aleea de acces la bloc si cota din spatiul verde. De asemenea in antecontract scrie ca vanzatorul se obliga sa vanda tot ce am zis eu mai sus plus ca toate obligatiile din antecontract se vor gasi in contractul de vanzare-cumparare.
Ce este de facut din moment ce exista aceste diferente intre antecontract si contractul de vanzare-cumparare?
Daca vanzatorul nu vrea sa respecte clauzele din antecontract, ce pot sa fac eu?
Cat de puternic este ce scrie in antecontract pentru instanta?

Va multumesc mult pentru raspuns. Va rog sa ma sfatuiti.
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 17:00, 26 Ianuarie 2008
Depinde de clauzele antecontractului, daca e facut de notar ...( la norma - scuzati exprimarea) ... sigur nu veti gasi in el prea multe lucruri interesante si favorabile dvs.

Din pacate oamenii ajung sa intrebe avocatul dupa ce au dat-o in bara. Nu si-ar lua unul vreun avocat cand semneaza un antecontract.
Pai la obiectul antecontractului scrie negru pe alb ca el se obliga sa vanda:
1. contrsuctie apartament
2. cota din partile si dependintele comune+teren aferent constructiei blocului

Apoi la obligatiile vanzatorului:
sa vanda toate bunurile specificate la articolul 1- adica obiectul antecontractului

Clauze speciale:
Partile stabilesc ca toate obligatiile ce decurg din contract sa se regaseasca in contractul de vanzare-cumparare.

Stiu ca e bine sa apelezi la un avocat, dar cred ca e tarziu. Desi eu ca simplu muritor inteleg din cele de mai sus ca e clar obligat sa imi vanda si terenul.
Pentru a fi siguri semnati antecontractul la sediul unui notar sau avocat si veti primi de la acestia modelele necesare.
Atentie la antecontracte, se fac multe jmecherii prin intermediul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de folosinta si drept de proprietate pe un apartament-important? crister crister Buna ziua. Urmeaza sa semnez un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Am dat deja avansul atunci cand am semnat antecontractul. In antecontract ... (vezi toată discuția)
Probleme cota indiviza apartament danmarianpopescu danmarianpopescu Vreau sa cumpar o garsoniera si am intampinat urmatoarea problema. In contractul de vanzare-cumparare al vanzatorului scrie ca acesta a cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre dreptul de superficie si cel de proprietate danasimo danasimo Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare apartament si acum am constatat cu stupoare ca nu voi avea nici un drept de proprietate asupra terenului pe ... (vezi toată discuția)