avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor fara mostenire!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor fara mostenire!!!

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire. Bunicii de pe mama au murit,astfel mama mea si sora ei au dreptul de mostenire. Mama mea e plecata in Italia si nu s-a preocupat foarte mult de acest lucru(acte de succesiune, de mostenire, etc). In 2008 sora mamei a vandut un teren intravilan,fara a o anunta si pe mama mea de existenta acestui teren, cu atat mai mult de faptul ca il vinde, si noi am aflat abia in vara asta de aceasta de existenta terenului si de contractul de vanzare cumparare. Ce poate face mama mea in acest caz? Are sansa de reusita intr-un eventual proces? A aflat prea tarziu de respectiva vanzare?(este vreun termen limita)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:13, 1 Septembrie 2010
Mătușa dvs.nu putea vinde terenul decât după dezbaterea succesiunii și obținerea certificatului de moștenitor.In cazul în care a vândut , înseamnă că au declarat la notar că este singura moștenitoare, sau mama dvs.a declarat că renunță la moștenire.
Cam este infractiune ce a facut matusa dvs....Daca mama dvs.nu a renuntat in mod expres in fata notarului la acest teren in favoarea matusii dvs.si daca nu s-a facut succesiunea ,era imposibil sa vanda.Inseamna ca s-a recurs la fals si uz de fals,iar matusa a declarat pe propria raspundere in fata notarului ca este unicul mostenitor.In acest caz depuneti plangere penala impotriva matusii pentru comiterea infractiunii de fals si uz de fals.

andymaurul
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Doar poate l-a vandut cu acte de mana, caz in care vanzarea este nula.
Daca s-a dezbatut succesiunea bunicilor fara indicarea ca si mostenitoare a ambelor fiice ale defunctilor, Certificatul de mostenitor eliberat in aceste conditii este nul si de asemenea si intabularea matusii si, pe cale de consecinta si a celor carora li s-a vindut imobilul.Trebuie sa inaintati actiune in instanta de la locul ultimului domiciliu al defunctilor pentru anularea acestor acte juridice.


































Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Cabinet de avocatura Cziffra Virgil, Avocat
cel mai bine ar fi ca mama dvs sa ceara in instanta nulitatea contractului de vanzare-cumparare al terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare mostenire danielp6 danielp6 buna ziua, familia mea se confrunta cu un caz de mostenire in urma decesului ambilor bunici. Mama este mostenitor legal in urma declaratiilor fratilor dansei ... (vezi toată discuția)
Nu am fost chemata la succesiune de sora tatalui decedat. cum procedez? m1rcea m1rcea Tatal meu a decedat in 2008. Impreuna cu sora sa au avut un teren arabil mostenire de la parinti. Eu am facut succesiunea, fiind singurul mostenitor al ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema mai delicata ca sa zic asa. bunicul meu a mostenit de la sora sa un teren cu suprafata de 2 ha. sora lui a decedat acum 23 ... (vezi toată discuția)