avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii restante neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii restante neplatite

buna ziua.am si eu o problema:(nu am mai primit darile salariale din luna aprilie si pana in luna august 2010 si de 2 luni de zile ma chinui sa pot scoate restantele si nu pot.am facut si sesizare la ITM dar tot degaba.cand am facut galagie fiindca nu ne mai daduse bani de 3 luni de zile ne-a bagat pe mine si pe colegi mei in preaviz de 20 de zile,adica din data de 19 iulie pana pe data de 13 august cu art.65 alin1 coroborat cu art73 din codul muncii adica cu posibilitaea de a lua somaj da nici acesta nu il putem lua fiindca nu sau platit darile catre stat.patronul este de nationalitate greaca.nici la telefon cand vrem sa il sunam nu mai raspunde,si si-a angajat si un avocat cu care am vorbit la telefon dar nu stim sigur daca este sau nu avocat.avocatul ne-a spus ca se vor plati toate darile salariale pana la sfarsitul luni adica pana pe data de 31 august dar pana acum nimik.ce ma sfatuiti sa fac?din cauza asta am mai ramas si restant la banca fiindca ma pus dracu si am mai facut si un credit si am mai ramas si la aceasta restant.astept raspuns de la dumneavoastra.va multumesc
Cel mai recent răspuns: rslaurentiu , utilizator 20:36, 1 Septembrie 2010
Promovati o actiune in instanta pentru neplata drepturilor salariale ...actiunae se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliul . Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare de timbru.
dar firma este din bucuresti iar eu nu am mutatie aici.am mutatie pe mun.petrosani,jud.hd.eu stau cu chirie aici in bucuresti.
Puteti depune actiunea ori la Tribunalul Mun. Bucuresti - Sectia Litigii de Munca (pentru ca aici aveti resedinta) sau la Tribunalul Judetean Hunedoara (aici aveti domiciliul).
Depuneti sesizari la ITM pana se rezolva eu am patit la fel. Patronul meu avea cateva relatii la ITM si m=au sunat sa ma intimideze ca nu e de competenta lor, ca n-au oameni, apoi am amenintat ca ii actionez in instanta si pe ei si pe cei de la ITM care au pbligatia sa verifice, sa constate si sa aplice sanctiuni, adica sa=i amendeze. Mi s=a raspuns ca mai bine imi platesc salariile decat o amenda minima de 1000 de lei la fiecare sesizare. Si SLAVA DOMNULUI ca am reusit sa=mi recuperez banutii. Acum sunt in concediu de crestere copil dar la terminarea celor 2 ani chiar nu vreau sa ma mai intorc acolo! Succes!
va multumesc frumos,o zi si o viata cat mai placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot depune o plangere? ina_enache ina_enache Buna ziua Am un conflict deschis cu fostul angajator din Ploiesti datorita neplatii drepturilor salariale pe ultimele luni precum si plata la negru a ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca,conform art.65 (1) danyv danyv Buna ziua! Sotul meu a lucrat la o societate (ianuarie-aprilie), avand sediul in alt judet ! Acum o luna a aflat ca se desfiinteaza firma si ii da pe toti in ... (vezi toată discuția)
Lichidare vladutepes vladutepes Prima data acum aproape 2 luni, i-am trimis sms angajatorului rugand sa-mi comunice cand pot ridica banii de lichidare si cartea de munca. Dupa 1 luna, mi s-a ... (vezi toată discuția)