avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat pe nedrept de zgarierea unei masini
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat pe nedrept de zgarierea unei masini

Buna Ziua! in luna septembrie a anului 2009 am fost acuzat pe nedrept de zgarierea unei masini BMW x5. propietarul masinii si-a parcat bolidul in apropierea portilor de acces in curtea societatii comerciale unde eu lucram in fonctia de sef receptie marfa.
in jurul orei 13 suna la poarta. merg sa deschid crezand ca este un furnizor, dau de proprietar care ma acuza ca i-am zgariat masina. ii spun ca nu am avut nici un contact cu masina lui, iar el ma intreaba cand am intrat in program si la ce ora ies din program. eu ii raspund ca un bun cetatean si apoi inchid poarta plecand la treaba care o aveam de facut. dupa cateva zeci de minute suna iar la poarta. il trimit pe colegul meu care abia intrase in tura si el da tot de proprietarul masinii BMW si primeste aceleasi acuzatii ca si mine. colegul meu ii explica faptul ca el abia a intrat in tura si inchide poarta. in jurul orei 15 sunt chemat si eu si colegul meu de catre seful nostru spunanduni-se ca ne cauta un domn impreuna cu politia. proprietarul BMW-ului reclamase politiei ca un baiat blond cu camasa rosie i-a zgariat masina,dar eu sunt saten si purtam camasa rosie iar colegul meu este blond si purta un tricou bluemarin. mergem amandoi in fata proprietarului si el ma identifica pe mine ca as fi faptasul. ajung la politie dau declaratie(politaiul imi dicta ce sa scriu, iar eu nemaiavand probleme cu politia am scris ce zicea politaiul mentionand ca nu mai stiu exact ce faceam in perioada declarata de reclamant pt ca politaiul m-a intrebat verbal ce faceam eu exact in acel moment), sunt luat tare de politie ca i-am zgariat masina si primesc amenintari ca o sa fiu dat in judecata. dupa cateva zile sunt rechemat la politie sa mi se spuna ca proprietarul masinii are doi martori care sustin ca eu am zgariat masina. eu spun ca pot dovedi doar cu camera de filmat faptul ca nu am parasit curtea societatii si nici nu am avut contact cu masina respectivului, iar domnii politai ma iau peste picior intrebandu-ma daca cel care mi-a facut cd-ul cu filmarea stie sa faca cd-uri. las cd-ul cu filmarea si dupa cateva zile solicita si politia o noua copie a filmarii.politia imi spune ca ar fi indicat sa fac testul cu poligraful si daca iese ca sunt nevinovat o sa-l faca pe cel ce m-a acuzat si pe martorii lui sa recunoasca ca au mintit. in luna noiembrie ajung la testul poligraf pentru a-mi dovedi nevinovatia si rezultatul poligrafului spune ca sunt nevinovat. dupa acest rezultat politia imi spune ca poligraful ca si cd-ul cu filmarea nu sunt luate in considerare ca proba in instanta. din noiembrie pana in ziua de azi nu mai stiu nimic de acest caz. nu am fost nici la politie sa ma interesez de teama unei vesti proaste. spuneti-mi ce pot face pentru a-mi dovedi nevinovatia? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vladdav , utilizator 21:29, 18 Mai 2011
Sa staiti linistit.
Inseamna ca nu au probe impotriva dvs. pentru a sesiza procuratura in vederea inceperii urmaririi penale.

Totusi, pentru a nu va mai gandi tot timpul la acest incident, ar fi bine sa trimiteti o scrisoare cu confirmare de primire (nu sa va prezentati personal) catre seful politiei in subordinea cui se afla militianul care v-a cercetat, prin care sa-i relatati modul in care ati fost audiat, cel putin cat ati postat pe forum, si solicitati sa va comunice stadiul anchetei.

In viitor nu uitati:
- ca in cadrul politiei mai sunt si militieni, nu numai politisti, care, din lene sau teama unui boss cu BMW x5, se comporta nu tocmai profesionist;
- altadata, cand va mai solicita vreo declaratie scrisa, sa competati ce va dicteaza dl. politist numai prima parte, adica cu datele dvs. de indentificare, pana la cuvantul "declar". In cazul in care va dicteaza ce sa scrieti mai departe in declaratie, trebuie sa-i raspundeti politicos: multumesc, nu am doua clase, stiu sa scriu!
Daca nu au probe certe instantele nu va pot condamna.
Ati fost pus sub invinuire sau doar va hartuie?

Daca exista o filmare din care rezulta ceea ce sustineti dvs., este un mijloc de aparare care va poate ajuta foarte mult.
Nu am inteles care este prejudiciul ?

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

..............
Nu am inteles care este prejudiciul ?

avocat Claudiu Lascoschi


Paguba produsa este mentionata la inceputul subiectului: zgarierea unei masini BMW x5
Ma refeream la valoarea prejudiciului in bani, nu fapta in sine.
Probabil ca proprietarul masinii vrea ca userul sa suporte costurile cu vopsirea.
Probabil ca a rezolvat deja aceasta problema si doreste acoperirea prejudiciului.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc mult de raspunsuri. Am sa trimit acea scrisoare cu confirmare de primire. Am fost pus sub invinuire. prejudiciul.....nu mi s-a spus de catre propietar, dar.....stimabilii de la politie m-au cam amenintat ca o sa muncesc 1-2 ani sa platesc reparatia masinii.

Alte discuții în legătură

Plangere in fata judecatorului impotriva rezolutiei prim -procurorului ioanaa2 ioanaa2 Am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea problema. Am fost acuzat pe nedrept de zgarierea unui autoturism si mi s-a dat amenda administrativa de 500 lei si ... (vezi toată discuția)
Cauza penală - solicitare test poligraf gabics gabics Azi 08.09. am fost la politie primind o citatie, sa ma prezint ca martor,iar din discutii mai voalate am fost acuzat ca am zgariat 2 masini ale unui vecin. ... (vezi toată discuția)
O persoana este acuzata de o alta persoana ca i-a zgariat masina. ... Jack8 Jack8 O persoana este acuzata de o alta persoana ca ia zgariat masina. Partea vatamata nu vrea sa stea de vorba cu acesta decat daca acesta este de accord ca sa ii ... (vezi toată discuția)