avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

buna. am si eu cateva intrebari legate de pensia de intretinere. tatal meu imi platea pensie de intretinere pentru ca eram la facultate. din luna mai mi-a sistat pensia desi eu in iunie eram in sesiune si in iulie am dat licenta. acum sunt inscrisa la master la zi si nu lucrez, am 23 ani. recent a deschis actiune pentru desfiintarea popririi pe motivul ca din mai am terminat faculatatea. as dori sa stiu daca eu am sanse de castig. am inteles ca pana la 25 de ani este obligat sa plateasca. as dori sa stiu pana la ce varsta, in ce conditii ramane valabila pensia de intretinere?conform carui act?am cautat in codul familiei dar nu am gasit articolul. si o ultima intrebare: am nevoie de avocat?deoarece tatal are avocat.
multumesc
Cel mai recent răspuns: laura_dulgheru , utilizator 14:16, 27 Noiembrie 2007
ma repet sunt cazuri si situatii aparte. eu am deschis o problema la care trebuia sa se dea un raspuns.nu sa fiu criticata de ce nu muncesc.unu la mana nu am muncit pe perioada facultatii pt ca mama a zis sa ma tin de scoala sa invat ceva si eu am avt bursa de merit la facultate.si doi la mana acu nu lucrez nu pt ca nu vreau ci pt ca nu am gasit. sunt dintr-un oras unde posibilitati nu ai prea multe si cu greu gasesti de lucru. si ma scuzati ca zic dar nu am facut facultatea ca sa ma duc vanzatoare de covrigi.
cred ca forumu asta e facut pt a ajuta nu pt a critica mai ales in nestiinta de cauza, ca dupa cum am zis tatal meu nu merita nimic de la mine.o data m-am intalnit cu el din greseala abia m-a salutat si nu a stiut decat sa ma intrebe "cand mai faci facultatea?mai ai mult?iti mai platesc pensie?" astea sunt vorbele unui parinte care nu stie nimic de copii lui.pt ca suntem doi frati.nu l-a interesat de nici unul.si nu merita nimic de la noi.si faptul ca mie mi-a sistat abuziv pensia e inca o dovada. macar nu a incercat sa vorbeasca cu mine sa zica fai proasto ce faci mai iti platesc sau nu?nu traiesc eu din banii lui.
asa ca rog din nou persoanele rau voitoare sa se abtina de la comentarii inutile.
Alenicol, eu nu pot sa cer asa ceva, acea suma pe care o primeste fata majora de la tatal ei este simbolica (e singurul lucru care o face sa-si mai aduca aminte de el deoarece tatal ei nu stiu daca mai stie cum arata) pentru necesitatile din Italia, fata practic este in intretinerea mamei ei care lucreaza acolo, care a renuntat la randul ei la profesia de inginer pentru a-si putea intretine singurul copil , eleva in clasa XII. Primul copil nu are nici-o vina ca tatal ei s-a recasatorit si are un copil bolnav, neglijat si acesta din urma.
Nu pot fi de acord cu studiul in paralel cu munca, nu la toate facultatile se preteaza acest lucru, ori faci carte serios ca sa poti profesa in domeniu, ori iti doresti doar o diploma si vinzi in continuare ziare (cel putin pe vremea mea nu se putea face acest lucru, era pe vremea lui Ceausescu, programa era incarcata de 10 ore/zi, se faceau cursuri si sambata, cand sa mai muncesti, noaptea?, daca faceai facultatea la seral nu aveai repartitie caci locurile erau pentru cei de la curs de zi).
Parerea mea este ca un copil care vrea sa invete trebuie sustinut, e de datoria parintilor, nu putem pune in aceeasi oala cu cei care bat campii...
Eu n-am facut facultatea ca sa fie facuta si nici nu am avut program de taiat frunze la caini. Numai eu stiu cum era sa merg de la 6 dimineata la munca sa termin anumite chestii pentru ca la 8 sa fiu la facultate la seminarii, dupa care sa ma intorc la munca pana la 10-11 seara. Si nu sunt din Bucuresti. Sunt din Ardeal, oras mic, cu putine posibilitati, dar existente pentru cei ce vor sa faca ceva.

Pentru Laura: felicitari ca ai avut bursa de merit, eu n-am avut decat de studii, fiindca aveam profesori ai naibii care nu dadeau vecii vecilor un 10. Dar te intreb: o data ce termini studiile, chiar si cu 10 pe linie...ce faci in continuare? Chiar crezi ca zecele ala iti asigura un post de director pe undeva? Sa fim seriosi. Poti face o facultate la modul foarte serios, sa-ti si exerciti meseria pentru care te pregatesti si sa iesi din facultate cu vechime la cartea de munca! Intr-un final, conteaza ce stii sa faci practic, nu cu ce nota ti-ai luat licenta. Asta e realitatea!
Nu zic ca nu trebuie sa fii sustinuta in eforturile tale academice. Sunt chiar de laudat. Dar trebuie sa te gandesti ca la un moment dat nu vei mai avea plasa asta de siguranta. E mai bine sa fii pregatita din timp. Din nou, parerea mea!
Ps...nu doresc sa ma pensionez la 50 .nici macar nu ii am..dar stiu cazuri...doi oriunde poti s amuncesti numai sa fie munca cinstita..cunosc doctori aici in Sua care au fost taximetristi pana au reusit sa echivaleze,iar un alt doctor terminat cu 10 in romania..chiar a vandut covrigi 5 ani pana a echivalat..si cunosc si in Romania situatii pana au terminat faculatea si chiar dupa ca sa aiba si un servici au muncit orice..asa ca MUNCA innobileaza pe om....si nu este rusinos sa muncesti daca este o munca cinstita,mai cunosc pe cineva care de la 16 ani alucrat in resturant,a facut scoala ,a terminat si facultatea si a si lucrat ..si acum are o munc afoarte bine platita si nu ia fost rusine s amunceasca dupa terminarea facultatii in restaurant pana agasit ceva bun..Asa ca...chesti ca nu am terminat o faculatate s amuncesc ca oamnii de rand asta este invechita
Si nu doresc sa critic pe nimeni..suntem oamnei si cu toti gresim ..indiferent daca sunte barbati sau femei..si daca tatii care nu doresc sa isi vada copii paote au un motiv..desi poate nici ei nu ar trebui sa se comporte asa...sunt multe de zis dar chiar daca am zice si am discuta ore intregi tot nu sa-r rezolva prea multe dar cred ca la 23 de ani sa ceri incontinuare la parinti. ....nu stiu fiecare este diferit..cunosc cazuri care la 23 de ani copii isi ajuta parintii ...si aici in SUA si in Romania.
Imi pare rau nu critic pe nimeni si nici nu judec..nu este de datoria mea..dar ..

Alte discuții în legătură

Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Denisa.happy Denisa.happy Am o intrebare va rog, daca instanta decide sa se plateasca pensie alimentara pana la terminarea studiilor ( facultatea) dar nu mai mult de 25 ani, pana cand ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ! ligiamirica ligiamirica Sunt o adolescenta ce primesc pensie alimentara de la ambii parinti. Ei au divortat cand eu aveam doi ani, eu am fost incredintata spre crestere tatalui dar ... (vezi toată discuția)