Detin in proprietate un imobil (mai multi vecini in curte) care a fost nationalizat si apoi cumparat de mine de la stat. Imobilul respectiv are 2 spatii cu destinatie comuna cu vecinul de alaturi (toaleta si camara). Impreuna am convenit sa facem cateva modificari la spatiile comune insa un alt vecin s-a revoltat pe motiv ca si el are parte indiviza din cele 2 spatii comune, sustinand ca acest lucru reiese dintr-o hotarare a consilului local data in 1950. Mentionez ca locuinta lui nu a fost nationalizata, a fost proprietarul ei de la inceput si a avut si acces la cele 2 spatii mentionate.
Problema este ca el se bazeaza pe un act din 1950 iar titlul nostru de proprietate este din 1996, constand in contract de vanzare-cumparare cu statul si extrasul CF eliberat la acea data din care rezulta ca numai noi doi vecini alturati avem acces la cele doua spatii comune.
Care din acte primeaza si ce drept are acest vecin (care a recunoscut ca el nu a folosit niciodata aceste spatii comune si ca nici nu le va folosi in viitor) asupra celor doua spatii?
Va multumesc si astept cu interes sfaturile dvs.
@mayam a scris: Mentionez ca locuinta lui nu a fost nationalizata, a fost proprietarul ei de la inceput si a avut si acces la cele 2 spatii mentionate.
A avut acces poate insemna si aceasta: imobilul – in intregul sau – a fost candva in proprietatea altor cetateni (printre care si vecinul in cauza); dintre toti, acest vecin a scapat “ne-nationalizat” in ceea ce priveste casa, deci si in ceea ce priveste “o cota” din cele doua incaperi – restul “cotelor” din cele doua incaperi au fost nationalizate “impreuna” cu imobilele de care “apartineau”…
Hotararea consiliului poate fi o “dovada” ca acea cota nu a fost nationalizata deoarece apartinea (in cota) de imobilul care scapase de nationalizare – altfel spus: a fost si a ramas (in cota) in proprietatea vecinului in cauza..
Pana nu vedeti ce scrie in acea hotarare…
La Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara puteti obtine un “istoric” al imobilului… daca vecinul nu e dispus sa arate ce acte are.
P.S. Cand cineva va ofera un raspuns rugati sa argumenteze - ar fi si conform regulamentului de postare in acest forum daca argumenteaza. Afirmatiile pur si simplu nu sunt suficiente.
Daca ar fi cum spuneti dvs., credeti ca ar mai scrie in extrasul nostru CF ca spatiile respective sunt comune cu "una familie"? Mentionez ca acelasi lucru apare scris si in extrasul vecinului cu care ne-am inteles sa facem modificarile. Avanad in vedere ca pe noi doi ne despart doar cele doua spatii comune in discutie, intelegem ca doar noi doi suntem proprietari cu cote indivize.
Vecinul revoltat fiind cu un etaj mai jos, neavand nici macar drum pe langa cele doua spatii comune, am considerat ca nu este implicat in aceasta chestiune.
Dar, asa cum ati spus, este important de vazut documentele vecinului si de abea atunci trase concluziile....
P.S. Referitor la argumentare, de cand am solicitat sfaturi la aceasta problema, mi-am asumat un risc, in sensul ca am fost constienta ca acestea vor fi doar cu titlu informativ, prin urmare, le-am luat ca atare.
Oricum, multumesc pentru precizare!
Spatii comune
MV1
Intr-un imobil cu mai multe apartamente, la cat din suprafata podului are dreptul fiecare proprietar ? Unul din proprietari a cumparat si o fosta spalatorie ... (vezi toată discuția)