avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj.....si multe nelamuriri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj.....si multe nelamuriri

Buna ziua! Sunt divortata de curand,iar ceea ce ma nedumereste este partajul.Inainte de casatorie am cumparat o casa in care am locuit in toti acesti ani si la care s-au adus anumite imbunatatiri.Cel care aducea venit in casa era fostul sot,iar din el traiam 3 persoane,noi doi si un copil.Imbunatatirile facute la casa au contribuit cu materiale si parintii mei.Eu am vandut o bucata de teren,teren proprietate personala,acum 4 ani,in valoare de 20 000 Euro,iar din acel moment am putut sa facem imbunatatiri in casa,am tras gaz metan,am pus centrala,parchet,tamplarie pvc si am cumparat un autoturism.In principiu,fostul sot a fost de acord sa impartim bunurile de comn acord,el parasind domiciliu din luna mai si luand cu el o mare parte din bunuri si automobilul care am cazut de acord sa ii ramana.Acum ma tracaseaza si ma ameninta cu partajul,eu neputand sa fac dovada lucrurilor pe care el le-a luat.Daca s-ar ajunge la partaj,fiind luata in considerare toata contributia mea la imbunatatirile facute,care ar fi sansa mea in procesul de partaj si cum pot dovedi ca multe din materialele necesare imbunatatiri au fost de la parintii mei.
Va multumesc, anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:17, 3 Septembrie 2010
Si, intre timp, ganditi-va la dovezi (poate aveti totusi prieteni de familie care isi aduc aminte ca sotul a oplecat cu masina si cu frigiderul, sau ca impreuna cu sotul aveati un televizor, etc. Si daca isi amintesc, aveti dvs. grija sa nu uita pana cand va fi nevoie de marturia lor.).
Un aspect important de care trebuie sa tineti cont este si faptul ca, dupa cum dv afirmati, pe perioada casatoriei nu ati realizat venituri, sotul fiind singurul care aducea bani in casa.Pentru a demonstra ca imbunatatirile au fost facute din banii pe sare sustineti ca i-ati dobandit in urma vanzarii unui teren veti avea nevoie de inscrisuri. Sumele mai mari de 250 lei se dovedesc cu inscrisuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Partaj ro_red_rosu ro_red_rosu M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar ... (vezi toată discuția)