avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara cu minori...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara cu minori...

Am si eu o intrebare,destul de frecventa pe aici...
Am hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila,in care se specifica ramanerea minorilor in grija mea.Fostul sot nu a cerut vizita la copii si nu este mentionat acest lucru...Doresc sa ies din tara cu copiii,acestia fiind inscrisi la scoala in tara in care dorim sa mergem(acolo a inceput,deja,scoala).
Ce probleme pot avea la frontiera romana,respectiv la cea ungara sau alta...?
Imi trebuie hotararea in original si copie legalizata?
Mentionez ca nu mi-am schimbat numele,nu am revenit la numele anterior,neavand timp(copiii trebuie sa mearga cat mai repede la scoala).Pot sa am probleme din aceasta cauza?Actele sunt in regula,dar cu numele vechi...
Multumesc pentru raspuns...B-)
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:43, 2 Septembrie 2010
Asigurativa ca aveti la dumneavoastra hotararea judecatoreasca si ca aceasta este definitiva. Teoretic nu ar trebui sa aveti probleme.
Hotararea judecatoreasca trebuie sa fie tradusa (+legalizare) intr-o limba de circulatie internationala.
Succes
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile parintelui cu , cutodie emiliapetre emiliapetre SINT O MAMA CU 2 BAIETI MINORI PE CARE DORESC SA AI IAU CU MINE INAFARA TARIII . AM CUSTODIA COPIILOR SI AS DORI SA STIU CE SE POATE INTIMPLA DACA ,COPIII NU ... (vezi toată discuția)
Sentinta necesara la iesirea din tara cu copilul trebuie tradusa? rpc rpc Buna ziua, Copilul minor este in custodia mea, prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pentru a iesi din tara cu copilul am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minorul Hildegarde Hildegarde Buna seara Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din tara Am o fetita in varsta de 5 ani rezultata dintr-un concubinaj recunoscuta de ... (vezi toată discuția)