avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract in limba engleza?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract in limba engleza?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca contracte in limba engleza semnate cu firme/persoane straine trebuie traduse in limba romana si legalizate?

Exista o lege care spune asa ceva?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:38, 6 Noiembrie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
Bun. Multumesc pentru raspuns, dar eu m-am referit daca exista lege pentru ca contractele sa fie traduse si autorizate si in limba romana?
Nu trebuie, insa din experienta mea, in dreptul comercial ar trebui sa fie bilingve. Adica sa fie redactate, inca de la semnare, in ambele limbi.
Exista si diverse metode de a redacta un contract in 2 sau mai multe limbi...
Ce fel de metode?
De aspect... ce metode... Nu inteleg, ce sa-ti spun? Ce nu stii? Cum se scriu, in diverse modalitati, cateva variante ale aceleiasi idei/proiect/contract?
Sunt metode de redactare, n-au nici o importanta, am amintit de ele numai ca sa sugerez ca este intalnita chiar des redactarea de acte in 2 sau mai multe limbi, astfel incat s-au dezvoltat si astfel de metode.

Alte discuții în legătură

Autentificarea semnaturii pe un document redactat in limba engleza im000111 im000111 Am niste documente primite de la un avocat din USA si trebuie sa le semnez la notar si sa le trimit inapoi. Numai ca acesta mi-a spus ca nu poate semna ... (vezi toată discuția)
Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document ... vladandrei51 vladandrei51 Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document in engleza? (vezi toată discuția)
Constituire societate cu asociat unic cetatean strain Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna dimineata! Revin si eu cu o intrebare; speta sta in felul urmator: o societate comerciala cu asociat unic cetatean strain e in curs de infiintare. ... (vezi toată discuția)