avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract in limba engleza?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract in limba engleza?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca contracte in limba engleza semnate cu firme/persoane straine trebuie traduse in limba romana si legalizate?

Exista o lege care spune asa ceva?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:38, 6 Noiembrie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
Eu una n-am prea priceput ce se vrea aici...

Depinde unde se foloseste acel contract. Bunoara, daca acel contract s-ar folosi in instanta, evident ca trebuie tradus pentru ca judecatorul nu e obligat sa stie ... chineza...sau alta limba in care a fost redactat. In acest sens art 112 C.pr.civ...

Cand avem de redactat contracte intre o parte romana si o parte straina, cel mai bine e de impartit foaia pe doua coloane .. Si avem romana intr-o parte si engleza/chineza in alta. Cu semnaturile partilor pe ambele coloane si am scapat de traduceri.. Si, evident, n-ar fi rau sa existe si o clauza care sa arate ce varianta primeaza in cazul unei neclaritati, unui conflict de interpretare...

Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2007
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autentificarea semnaturii pe un document redactat in limba engleza im000111 im000111 Am niste documente primite de la un avocat din USA si trebuie sa le semnez la notar si sa le trimit inapoi. Numai ca acesta mi-a spus ca nu poate semna ... (vezi toată discuția)
Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document ... vladandrei51 vladandrei51 Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document in engleza? (vezi toată discuția)
Constituire societate cu asociat unic cetatean strain Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna dimineata! Revin si eu cu o intrebare; speta sta in felul urmator: o societate comerciala cu asociat unic cetatean strain e in curs de infiintare. ... (vezi toată discuția)