Un functionar public angajat in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice avand functia publica de inspector, clasa I, gradul profesional asistent, treapta 1 solicita transferul la cere incadrul autoritatii publice locale (primarie).
Tinand cont de prevederile art. 90, alin. (5) din Lege nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, potrivit carora: (5) Transferul la cerere se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional sau într-o funcţie publică de nivel inferior, în urma aprobării cererii de transfer a funcţionarului public de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul. În acest caz, transferul poate avea loc numai între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică centrală, între autorităţi administrative autonome ori, după caz, între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică locală, va rog sa imi spuneti daca transferul este abrobabil sau nu.
Se face aceasta confuzie intrucat cu ceva ani in urma finantele apartineau de primarie,dar in prezent sunt institutii separate ,deci cred ca e firesc sa se dea examen,tinand cont de faptul ca sunt institutii care apartin una de Ministerul de Finante iar cealalta de MAI.Parerea mea.
Transfer la cerere
DIA63
Lucrez ca f.p. si sunt afectat de restructurare.Am identificat o unitate asemanatoare care are deficit de personal inclusiv functia mea. Doresc sa ma transfer ... (vezi toată discuția)